Miss World vant filmpris for kritisk motefilm

(VG Nett) Verdens største filmindustri feiret seg selv i helgen. Den store vinneren ble en film om et forhold på tvers av religionene, men også en tidligere Miss World ble hedret.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL
Bollywood

VANT BOLLYWOOD-OSCAR: Tidligere Miss World, Priyanka Chopra Foto: Reuters

«Jodhaa Akbar» er en kjærlighetshistorie mellom en muslimsk keiser og en hinduistisk kvinne. Filmen vant prisen for både beste regi og beste film da Bollywood feiret seg selv med en tre dager lang filmfest i Macau i helgen.

Suksessfilmen ble til selv om regissør Ashutosh Gowariker ble frarådet å lage den på grunn av det betente forholdet mellom hinduer og muslimer i India.

- Da jeg startet arbeidet med filmen ble jeg frarådet av mine venner å lage den, sier han til AFP.

Men filmens popularitet har gjort regissøren trygg på at vi trenger en hindu-muslimsk allianse.

Miss World hedret

Hritik Roshan vant prisen for beste mannlige skuespiller, også han for Jodhaa Akbar, mens beste kvinnelige skuespiller ble en tidligere Miss World.

27-årige Priyanka Chopra, som ble kåret til Miss World i 2000, vant for innsatsen i filmen «Fashion», som blant annet handler om de tvilsomme sidene ved moteindustrien.

- Vi indere er overalt. Filmindustrien er som en stor familie og fansen føler virkelig de er en del av denne, sa hun foran 8000 gjester i salen. Hun debuterte på filmlerretet i 2002 med den tamilske filmen «Thamishan».

Les mer om Priyanka Chopra på Wikipedia

Seremonien er enormt populær og anslås å ha blitt sett av over 500 millioner TV-seere verden over. Utdelingen ble arrangert for tiende gang i år.

Tidligere i år har Bollywood vært preget av en konflikt om inntektene mellom de store kinokjedene og filmprodusentene, men det la ingen demper på helgens festligheter.

BOLLYWOOD-GLAM: Bipasha Basu opptrer under «Bollywood-Oscar» i Macau i helgen. Foto: AFP

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder