Skryt til Moland og Skarsgård

(VG Nett) I går ble Hans Petter Molands nyeste film vist for internasjonal presse, og i dag skryter anmelderne av den norske filmen.

  • Ida Anna Haugen

Artikkelen er over ti år gammel

«En ganske snill mann» er plukket ut til hovedkonkurransen under filmfestivalen i Berlin. Mandag ble den vist for internasjonal presse og møtte jubel fra de oppmøtte journalistene.

VGTV:Se traileren til «En ganske snill mann» her

Positive kritikere

En kanadisk journalist mente blant annet at filmen inneholder den morsomste sexscenen på film noensinne. Dagen etter at filmen ble vist har flere kritikere avsagt sin dom, og Hans Petter Moland kommer godt ut av det.

- Selv om den er litt for lang for sitt eget beste er det en type film som sniker seg innpå deg og etterlater deg med et varmt smil. Den vil gjøre det veldig bra på det internasjonale markedet og filmfestivaler vil stå i kø for å applaudere dem, skriver Reuters som også berømmer Stellan Skarsgård for sin innsats og sier han er det beste med filmen.

Les også:Jubel for norsk film i Berlin

Skarsgard-skryt

Den franke filmjournalisten Marc-André Lussier skriver i sin blogg at Molands film er en lekker tragikomisk film og at den skiller seg fra de andre filmene i hovedkonkurransen. Også Lussier skryter av Skarsgårds skuespillerprestasjoner.

- Skarsgård vil sannsynligvis bli en av de skuespillerne som kommer til å kjempe om flest filmpriser, skriver den franske filmanmelderen.

Også tysk presse har fått øynene opp for filmen, og den tyske nettsiden Filmstarts gir filmen karakter 6 av 10. Anmelderen mener det er Stellan Skarsgård som redder filmen.

- Filmen er solid underholdning, sier anmelderen, men har noen innvendinger mot måten historien blir fortalt og mener Molands karakterer på sett og vis er kjent fra tidligee.

5 i VG

Også VG har anmeldt filmen i dag, og anmelder Borghild Maaland gir terningkast fem til Molands film.

- Dette er morsomt, sprøtt og underholdende, med en varm kjerne av dybde med på kjøpet, skriver Maaland om «En ganske snill mann».

Filmen handler om Ulrik (Skarsgård) som kommer ut av fengsel etter 12 år. Han møter gamle kompiser, får seg en jobb og søker fomlende etter kontakt med sin voksne sønn. Han blir innhentet av fortiden og underveis fristes han av kvinner som ikke tilhører de blonde og vellykkede i livet.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder