LØSER KRIMGÅTER: Peter Haber som Beck og Mikael Persbrandt som Gunvald Larsson i «Jenta i jordkjelleren». Foto: TV4

Uklar fremtid for «Beck»-filmene etter Persbrandt-dom

Mikael Persbrandt var midt i innspillingen av flere nye filmer om krimhelten Gunvald Larsson da han fikk narkodommen i dag. Nå er det usikkert hva som skjer videre.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Den svenske skuespillerkjempen ble i dag dømt til fem måneder i fengsel for brudd på narkotikaloven. Persbrandt har varslet at han kommer til å anke. Skuespilleren var midt i innspillingen av nye «Beck»-filmer.

- Vi filmer videre i følge vår plan, sier produsent Thomas Michaelsson til Aftonbladet, men antyder samtidig at han ikke helt vet hva som vil skje.

- Vi har flere filmer igjen å gjøre. Men jeg kan ikke forholde meg til denne dommen og hva som skjer. Jeg vet ikke. Dette er prosesser vi ikke styrer over. Det her går sin juridiske gang, og det blir vanskelig å forholde seg til en fremtid man ikke vet hvordan ser ut, sier Michaelsson til Aftonbladet.

VG traff skuespilleren i Berlin i februar, da snakket han om den forestående innspillingen.

- Det er blandede følelser jeg går tilbake til «Beck». Det gode er at jeg slipper å reise, så jeg kan plukke opp barna på skolen annenhver dag. Og så kan jeg le hele veien til banken. Det kjipe med det er at jeg har gjort 26 episoder allerede.
Persbrandt driver også teatret Maximteatern i Stockholm. Der skal han etter planen sette opp «Dødsdansen», med premiere 22. oktober.

- Et fåtall har spurt om hva som skjer med teaterstykket. Da sier jeg «Vi planlegger å spille akkurat som planlagt», sier Rickard Åberg, foajé og billettsjef ved Maximteatern til Aftonbladet.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder