Ble irettesatt av regissøren: Nå har Ramm fått ny filmrolle

HAUGESUND (VG) Komikeren gjør sin første filmrolle i komedien «Jakten på Berlusconi», og trengte å bli holdt i tømmene. Nå har han fått ny tillit av regissør Ole Endresen.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Komikeren spiller økokrim-etterforsker i den kommende filmen, den første rollen han gjør på langfilm hvis man ser bort fra de 23 sekundene som dragemaker han hadde i «Hjelp vi er i filmbransjen». Til rollen måtte han plukke av seg mye av sitt vanlige jeg.

– Jeg har måttet stole på at karakteren jeg spiller er morsom som han er, uten at jeg trenger å gjøre ablegøyer. Jeg er vant til å holde på til folk ler, hvis de ikke ler så holder jeg på litt til. Akkurat dét har vært en utfordring for min del.

ØKOKRIM-SVENN: Slik ser Morten Ramm ut i «Jakten på Berlusconi», hans spillefilmdebut. Foto:,Euforia Film

VG møter ham sammen med kollega Odd-Magnus Williamson i Haugesund, hvor de to i går kveld delte ut Amanda-pris. Ramm trengte grundig guiding av regissør Ole Endresen før ting satt som det skulle.

JAKTER PÅ BERLUSCONI: Odd-Magnus Williamson og Morten Ramm på plass i Haugesund. Foto:Terje Bringedal,VG

– Jeg hadde ikke den høyeste selvtilliten på å levere hver gang, men jeg har blitt irettesatt, så det jenket seg til. Det eneste jeg gikk inn med var at jeg skulle høre på og gjøre som regissøren ba meg om. Så hvis dette går til helvete er det regissørens feil! fleiper Ramm, før Williamson kommer med en avsløring.

– Du har jo fått fornyet tillit da! Et nytt prosjekt med Ole Endresen.

Ramms karakter skal nemlig leve videre i en ny film, en slags oppfølger til «Jakten på Berlusconi».

- Han får en ny kollega i Christian Skolmen, som er mer en «undercover»-type.

Hverken Ramm og Williamson har skuespillerbakgrunn, og VG vil vite om de har dårlig samvittighet for at de «tar» rollene fra andre håpefulle – med skuespillerbakgrunn.

– Det blir som han Anders Nilsen som gikk til topps på VG-lista med «Salsa Tequilia». Han skammer seg litt overfor profesjonelle og dyktige musikere. Nei da, jeg tror ikke vi går noen i næringen. Vi er mer lettvektere, sier Williamson, som har dramaroller både fra «Kon-Tiki» og «Reprise» bak seg.

– Men altså, uten å snakke om oss selv, så synes jeg ofte komikere er gode menneskekjennere, de har tilgang på et bredt register. Derfor kan de levere gode roller i begge leire, folk som Robin Williams og John C. Reilly. Det som kanskje er en urettferdighet er at folk som Morten har et navn, som en produsent kan tenke at selger flere billetter.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder