Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix

Nordin om nakenscener: Gøy og ukomplisert

FILM

HAUGESUND (VG Nett) Sven Nordin sprader rundt i Adams drakt i en rekke scener i filmen «Sønner av Norge». De eneste som følte seg beklemt var de med klærne på, mener skuespilleren.

Publisert:

Nordin spiller hippiefaren Magnus i den kommende norske filmen om pønk og kompliserte familieforhold på Rykkinn på slutten av 70-tallet.

VGTV: Nordin snakker om søt nakenhet

Karakteren hans har mange radikale ideer innbords, som for eksempel å pynte juletreet utelukkende med bananer. Han er også svært liberal til nakenhet, så Nordin var pent nødt til å kaste fillene. Helt uproblematisk, skal vi tro hovedpersonen selv.

- Det var veldig ukomplisert. Det er en morsom, litt søt nakenhet. Som skuespiller er det bare gøy å gjøre sånne ting, det er verre med kleine sex-scener, ting som handler om erotikk og sensualitet. Dette var humor-naken, forteller Nordin da VG Nett treffer ham under filmfestivalen i Haugesund.
Les og se video fra gårsdagens Amanda-show her!

Les også: Trollene vant folket!

I en av de større scenene i filmen besøker han og sønnen Niko en nudistleir i Sverige og da var det slett ikke alle uten en tråd som følte seg beklemt.

- Lyd- og lysfolk følte seg beklemt med 200 nakne mennesker rundt seg til enhver tid, forteller Nordin som foreslo at alle skulle kle av seg i stedet for å gjøre ting enklere.

- Scenen på nudiststranda var den morsomste å gjøre i hele filmen. En ganske sterk scene også, for det er jo på sett og vis et overgrep mot sønnen hans som er med. For en fyr i tenårene er slikt vanskelig, men faren tar overhodet ikke hensyn til det i det hele tatt.

Filmen er bygget på Nikolaj Frobenius' dokumentariske roman Teori og Praksis, og rollefiguren Nordin spiller er basert på Frobenius' egen far, som døde i vår. Nordin rakk aldri å treffe ham.

- Jeg skulle veldig gjerne gjort det, men da det var aktuelt var han så syk at Nikolaj mente det ikke var riktig. Men jeg har sett et dokmentarprogram om ham laget på et sykehjem. Da så jeg et utrolig skarpt blikk, jeg så rebellen i ham fortsatt.

Nordin sier han føler litt slektskap med rollefiguren Magnus, selv om han ikke er en udelt sjarmerende fyr.

- Han skal alltid være den radikale, og selv når sønnen vil skape avstand vil han være med. Jeg vil si Sønner av Norge handler om en fyr på vei inn i puberteten og om en fyr på 50 som aldri kom ut av puberteten.

Her kan du lese mer om