OMSTRIDT DANSKE: Lars von Trier (54) Foto: AFP

Von Trier angrer på nazi-unnskyldning

(VG Nett) Lars von Trier (54) beklaget nazi-uttalelsene han kom med under filmfestivalen i Cannes. Det angrer han på nå.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Den kontroversielle danske regissøren lagde et skikkelig rabalder under filmfestivalen i Cannes tidligere i år da han uttalte blant annet at han «forstår Hitler litt», og at han «sympatiserer bittelitt» med den brutale diktatoren.

Von Trier ble kastet ut av filmfestivalen. Samme dag sammenlignet han utkastelsen med det å få en fransk orden, overfor VG Nett.

En stund etterpå beklaget han imidlertid uttalelsene og sa at det var uttrykk for dårlig dansk humor.

Les også: Dunst til VG Nett: Jeg skulle ha stoppet von Trier

I et intervju med magasinet GQ sier han imidlertid nå at beklagelsen var noe han var tvunget til å gjøre, og ikke noe han mente innerst inne.

- Det er ikke sant. Jeg er ikke lei meg. Jeg er ikke lei meg for hva jeg sa. Jeg er bare lei meg for at det ikke kom klarere ut. Jeg er ikke lei meg for at jeg dro en spøk, men jeg er lei meg for at jeg ikke uttrykte det tydelig nok at det var en spøk.

- Det er mot min natur å si unnskyld for noe jeg har uttalt, sier den frittalende regissøren som mener det ikke bør være noen grenser for hva man kan uttale offentlig:

- Det finnes ikke noe riktig eller galt å si. Jeg mener alt kan bli sagt. Sånn er jeg. Å si unnskyld for noe jeg sa, er det samme som å unnskylde hvem jeg er, og at jeg unnskylder det jeg står for moralsk. Det ville ødelagt meg som person, sier han i intervjuet som Wenn.com refererer.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder