DE VIRKELIGE AKTØRENE FRA 1993: Hovedaktørene bak Oslo-avtalen, da den ble signert i Parkveien 45 i Oslo for fem år siden. Stort gruppebilde. I midten ved bordet sitter tidligere utenriksminister Johan Jørgen Holst, og rett bak seg har han Israels daværende utenriksminister Shimon Peres. Holst er flankert av den israelske forhandlingslederen Uri Savir (til høyre) og hans palestinske motpart Abu Ala. Bak Peres står de tre norske diplomatene som var mest aktive i de hemmelige forhandlingene i Norge i 1993; Statssekretær Jan Egeland, Mona Juul og hennes mann Terje Rød-Larsen. / Oslo-avtalen / avtaler / fredsavtaler / fredsforhandlinger / Midt-Østen / Israel / Palestina / Norge / Foto: Overvåkingspolitiet / NTB Pluss / SCANPIX Foto: Politiet NTB scanpix

«Oslo-avtalen» blir Hollywoodfilm

«Osloavtalen» og dramaet rundt de hemmelige forhandlingene i Oslo i 1993 blir Hollywoodfilm.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Det er The Hollywood Reporter som skriver dette torsdag kveld og det er Tony-prisvinneren Bartlett Sher som skal regissere filmen.

Manuskriptet til filmen baseres seg på teaterstykket «Oslo», som etter å ha vært en suksess på teaterscenen off-Broadway, har premiere på Vivian Beaumont Theater on Broadway torsdag kveld. Et stykke som er blitt karakterisert som en intens, politisk thriller.

Les også: Den vanskelige Oslo-avtalen

Det er mannen bak teatermuskriptet, J.T. Rogers, som også skal utvikle og skrive manuskriptet til filmen.

– Dette gleder jeg meg veldig til. Til tross for at det er en verbal og idedrevet historie, er den også veldig visuell og jeg gleder meg veldig til å legge inn deler av teatermanuskriptet som jeg har måttet droppe i filmmanuskriptet, sier Rogers til THR.

Oslo-avtalen ble inngått natt til 20. august 1993 og formelt undertegnet av statsminister Yitzhak Rabin og Yasser Arafat på plenen utenfor Det hvite hus i Washington i september samme år.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder