ALLSIDIG HØST: Angelina Jolie blir å se både i dramaet A Mighty Heart og i den dataanimerte eventyractionfilmen Beowulf denne høsten. Foto: Sandrew Metronome.

Fra gullkropp til dødsdrama

CANNES (VG) I en svært travel høst går Angelina Jolie fra det ene ytterpunktet til det andre. Fra Daniel Pearls enke, til monster med gullbryster.

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

«Beowulf» er tittelen på Angelinas nyeste film som får norsk premiere 23. november. Filmen er en gigantsatsing fra Hollywood, og er regissert av Oscar-vinneren Robert Zemeckis.

Foran kameraet finner vi store Hollywood-navn som Anthony Hopkins, John Malkovich og Ray Winstone. Manuset er skrevet av Neil Gaiman, som denne uken er aktuell med eventyrfilmen «Stardust».

Se trailer fra «Beowulf» her!

Angelina Jolies karakter, demonen Grendels mor i den dataanimerte filmen, overlater svært lite til fantasien. Brystene er kun dekket av et tynt lag gull.

Brad Pitts partner er også Norgesaktuell med den langt mørkere «A Mighty Heart: The Brave Life and Death of My Husband Danny Pearl».

Mye å lære

VG møter superstjernen i en strandpaviljong tilknyttet et luksuriøst hotell utenfor filmbyen Cannes i Sør-Frankrike. Angelina forteller engasjert om rollen som den franske journalisten Mariane Pearl i filmen basert på boken, som er skrevet av enken Mariane. Filmatiseringen av den sanne historien har norgespremière 12. oktober.

- Som tenåring var jeg som tenåringer flest mest fokusert på meg selv. Min egen smerte var så mye mer ekstraordinær enn alle andres. Men jeg begynte tidlig å reise rundt i verden, og da våknet jeg opp og tok meg selv i nakken. Jeg fant ut at det var så mye jeg måtte lære meg som kvinne. Og jeg har skjønt at jeg aldri skulle klage over noe, så lenge barna mine var friske, sier hun.

OMSVERMET I CANNES: Angelina Jolie under filmfestivalen i Cannes. Foto: Jørgen Braastad.

Filmen om Daniel Pearl handler om byråsjefen for Wall Street Journal, som ble kidnappet i Karachi i begynnelsen av 2002 da han var på jobb som journalist for å finne ut hva som lå bak terrorangrepene den 11. september 2001. Senere kom den grufulle videoen der kidnapperne kuttet strupen på den 38 år gamle journalisten.

Mariane, som i dag er en god venninne av Angelina og Brad, var med på store deler av innspillingen. Hun var gravid da ektemannen ble bortført og drept, og sønnen er i dag kamerat med Angelinas sønn Maddox.

- Jeg var selv gravid i sjette måned da jeg leste boken til Mariane. Jeg kan ikke forestille meg hvordan det skulle være for meg å miste babyens far på det tidspunktet. Jeg er glad for at jeg selv har vært gravid slik at jeg kunne forstå hvilken situasjon hun var i, sier Angelina.

Enormt press

Det var Mariane som ba Angelina om å spille i filmen, uavhengig av at Brad Pitt kjøpte rettighetene.

- Jeg leste et intervju om henne og sønnen Maddox, og følte øyeblikkelig at vi hadde noe til felles, har hun forklart.

Jolie forteller at det har vært vanskelig å spille inn filmen, som er basert på den groteske og virkelige historien.

- Filmen burde egentlig ikke vært laget. Vi spurte oss hvordan i all verden vi kunne gjøre den, og bestemte oss med en gang for at vi ikke ville gjøre det dersom det ikke føltes riktig. Mariane har en sønn som skal vokse opp å se filmen om sin far, så vi følte et enormt press. I tillegg er hun en kvinne som jeg har svært mye respekt for. Jeg var veldig lettet da hun etterpå sa at hun likte filmen.

Drapet på Wall Street-journalisten Pearl sjokkerte verden. Han ble funnet stygt tilredt, halshugget av militante ekstremister. Mariane var i Pakistan mens politiet forsøkte å finne ektemannen. Filmen ble av sikkerhetsmessige årsaker spilt inn i India.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder