NY SJEF: Kaptein Sparrow, spilt av Johnny Depp, kan ta det litt mer med ro nå. Den siste filmen hans, «Dead Man's Chest» har erobret salgstoppen i filmindustrien allerede på premieredagen. Foto: Reuters

Sjørøver Depp & Co satte rekord

(VG Nett) «Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest» satte ny salgsrekord i USA med ikke mindre enn 350 millioner inntjente kroner på premieredagen.

Therese Bongard
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

Den forrige rekorden ble bare ett år gammel. Den var på 311 millioner kroner og ble satt av «Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith». Men nå kan Star Wars bare gå hjem og legge seg.

Johnny Depp som kaptein Jack Sparrow og hans mannskap i «Dead Man's Chest» slo nemlig alle tidligere rekorder med et billettsalg på hele 350 millioner kroner den første dagen.

Filmen debuterte på hele 4133 forskjellige kinolerreter ved midnatt natt til lørdag.

Disney i ekstase

Disney har allerede fått forespørsel om å vise filmen på flere lerreter, og har fått flere meldinger om at alle forestillingene er utsolgt.

Produksjonsselskapet er selvfølgelig svært begeistret over at så mange vil se trioen Keira Knightly, Orlando Bloom og Johnny Depp slåss mot monstre. Og først og fremst for at folk er villige til å betale for det.

- Vi er jo selvfølgelig overbegeistret. Hver gang du slår en rekord, da dukker ordet ekstatisk dukker, sier Chuck Viane, distribusjonsdirektør i Disney, til AP.

Går for enda en rekord

Viane og Disney krysser nå fingrene for å slå den gjeldende salgsrekorden for tre dager. Den er det "Spider Man" som har kontroll på, med 710 millioner innspilte kroner.

Det er likevel liten tvil om at Viane og Disney ligger godt an i forhold til den rekorden, og at den stjernespekkede piratfilmen uansett kommer til å tjene inn vanvittig mye penger.

Filmen har norsk premiere den 14. juli.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder