- Kan ikke tilgi sviket

STOCKHOLM (VG) I går kveld sto Maria Bonnevie (32) på scenen med samboeren Mikael Persbrandt (42) i kjærlighetsdramaet «Frøken Julie». Bare timer tidligere fikk hun vite at han venter barn med en annen.

Jacob Lund
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

LYKKELIGERE DAGER: Skuespillerne Maria Bonnevie og Mikael Persbrandt har vært kjærester siden 1997, litt av og på. Ifølge Aftonbladets kilder bor de fortsatt sammen. Her er de avbildet i 2002. Arkivfoto: Nils Bjåland

I flere måneder har Persbrandt hatt et kjærlighetsforhold til Ulf Lundells datter Sanna (27). Nå er hun blitt gravid. Noe Maria Bonnevie skal ha vært totalt uforberedt på.

Spenning i lokalet

Men den norske skuespillerinnen opptrådte ytterst profesjonelt på Dramatens lille scene i går kveld. Det var umulig å se om hun la inn noe ekstra i sitt spill. Det sterke dramaet inneholder i og for seg nok i seg selv. Men for publikum i salen ble det en ekstra ladet forestilling.

- Alle hadde fått med seg hva som har skjedd. Det var en veldig spenning i lokalet, sier Aftonbladets anmelder Fredrik Virtanen.

Etterpå nærmest omringet pressen det tradisjonsrike teateret. Alle ville ha tak i kjendisparet etter forestillingen.

Klokken 21.55 smetter Mikael Persbrandt ut en bakvei. VG er eneste medium som står akkurat der. Da han får øye på oss gjennom døren, nøler han, før han tar sats og går bestemt ut.

- Har du en kommentar?

Persbrandt åpner døren til sin BMW 745il. Bak rattet sitter en kamerat. I et halvsekund setter han øynene i oss.

- Fuck off, sier han - og smekker igjen døren.

Bilen raser av gårde oppover gågaten.

Turbulent forhold

Maria Bonnevie var det tilsynelatende ingen som fikk øye på etter forestillingen. Hun skal være opprørt over det som har skjedd.

Bonnevie og Persbrandt ble forlovet i 1998. Parets forhold har vært av det turbulente slaget. Persbrandts skandaler har vært tallrike. Og ryktene om brudd har versert en rekke ganger. Men senest foran premièren på «Frøken Julie» tidligere i høst satt Persbrandt og fiklet med forlovelsesringen.

- En fordel er at det er vanskelig å lyve for noen en kjenner godt, sa han da.

Ifølge Aftonbladets kilder bor paret fortsatt sammen. Men de skal ha gjort slutt en rekke ganger. For så å bli sammen igjen.

Nå er de uansett nødt til å forholde seg til en tredje person. Sanna Lundell er datter til rockepoeten Ulf Lundell og hans eks-kone Barbro. Hun har en fire år gammel datter fra et tidligere forhold.

Aftonbladet traff henne i går formiddag.

- Jeg kan ikke kommentere noe, sier hun.

- Men det er en glad nyhet? Du venter barn igjen - du og «Micke» skal bli foreldre?

Avlyser ikke

- Men det er veldig privat.

- Hvor langt er du på vei?

- Det sier jeg ikke. Det får dere se når den kommer.

- Er du like lykkelig som «Micke»?

- Jeg kan ikke snakke mer om dette.

Persbrandts mamma, Inga-Lill Andrés Persbrandt, sier følgende:

- Det er klart det føles fantastisk, men jeg vil ikke kommentere mer. Det er så mange personer innblandet, og jeg har en annen fantastisk person å ta hensyn til.

- Du tenker på Maria?

- Mmmmmm.

I går ble det spekulert i at forestillingen «Frøken Julie» skulle avlyses. Slik ble det ikke. Stykket er for lengst en megasuksess i Stockholm. Samtlige forestillinger som er lagt ut i høst og i vinter, er utsolgt.

35 forestillinger gjenstår.

The show must go on...

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder