KONGELIG STORFAVORITT: Helen Mirren er en av tidenes største favoritter til å vinne Oscar. Foto: Reuters

Skjelver i buksene av Oscar-favoritt

(VG Nett) Helen Mirren er en så stor Oscar-favoritt at oddsselskapet William Hill ikke tør å ta imot flere spill på den britiske veteranskuespillerinnen.

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

Selskapet har allerede begynt å betale ut penger til dem som har satt penger på den britiske favoritten, fem dager før Oscar-utdelingen går av stabelen. Den noe merkelige beslutningen ble tatt etter at folk har satset så mye penger på Mirren at selskapet ikke lenger tør å ta imot flere spill av frykt for å tape for mye.

Kan gå på real smell

William Hills talsmann Rupert Adams tar høyde for at de kan gå på en real smell dersom det svært lite sannsynlige skulle skje at Helen Mirren ikke tar hjem Oscar-en.

- Skulle det ufattelige skje at Helen Mirren ikke vinner Oscar, betyr det at både at vi og Mirren er snytt, forteller han til BBCs nettsider.

Oddsen på Helen Mirren som beste skuespiller nådde rekordlave 1,015 da selskapet sa stopp, noe som betyr at man må satse 66 kroner før man får 1 krone tilbake. William Hill løser ut spill til en verdi av 50.000 britiske pund til spillerne nå, noe de ikke gjør med et lett hjerte.

Vanskelig avgjørelse

- Det har ikke vært noen lett beslutning, men det har vært enveistrafikk siden vi åpnet for spill, og omtrent hver eneste penny har blitt satt på Mirren. Det kom til et punkt hvor vi ikke kunne ta imot mer. Selskapet håper nå at pengene spillerne mottar blir brukt til spill på andre Oscar-kategorier.

Andre spillselskap tilbyr fortsatt spill på Helen Mirren, alle til ekstremt lave odds.

«The Queen»

Helen Mirren spiller dronning Elizabeth i filmen «The Queen». Handlingen utspiller seg i dagene rundt lady Dianas dødsfall i 1997, da arrogansen fra kongehuset med dronning Elizabeth i spissen satte britiske sinn i kok. Dronningen mente lady Dianas dødsfall burde behandles som en privatsak, og selv måtte hun nærmest tvinges til å uttrykke sorg over sin tidligere svigerdatters dramatiske bortgang.

Anmeldere verden over har vært over seg av begeistring for Mirrens rolletolkning, VGs anmelder ga

terningkast 6 og skrev blant annet: «Men det er hennes spill, hennes mimikk, øyekast og kroppsspråk som gjør dette til skuespillerkunst av ypperste klasse - og Mirren til en opplagt Oscar-kandidat »

Mirren har allerede vunnet priser for sin innsats i filmen, blant annet

Bafta-prisen, det britiske filminstituttets høyeste utmerkelse og engelskmennenes svar på Oscar.

Les mer om Oscarodds her!

Les om dine Oscar-favoritter i VG Netts unike filmdatabase!

Diskutér Oscarfilmene her!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder