RULLER VIDERE: Her er Nick Robinson og Ty Simpkins som Zack og Gray i «Jurassic World». Nå kommer det flere filmer med dinoene. Foto:Ilm/universal Pictures/amblin Entert,Ap

«Jurassic World»-oppfølger kommer i 2018

Nå bekrefter Universal at det blir en oppfølgerfilm til «Jurassic
World», at Chris Pratt vender tilbake - og at den kommer i 2018.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Ryktene om at dinosaurserien skulle gjenoppleves har gått siden det ble kjent at «Jurrasic World» var på trappene. Regissør Colin Trevorro sa i intervjuer allerede i april fjor at oppfølgerfilmer var et aktuelt tema og at han håpet han ville bli bedt om å lage flere.

Husker du: I 1993 ga VG den første «Jurassic Park»-filmen terningkast én.

– Vi ønsket å lage noe som ikke var så tilfeldig eller episodisk, men som kunne lede mot en serie som kunne oppleves som en helhetlig fortelling, sa han til Empire da.

Torsdag bekreftet filmselskapet Universal at det kommer en ny film. Men det blir lenge å vente for ivrige fans: Premieredatoen er satt til 22. juni 2018 – om nesten tre år.

Les også: Nå kan du kjøpe «Jurassic Park»-motorsykkelen.

Det som bekreftes på nåværende tidspunkt, er at Chris Pratt og Bryce Dallas Howard vender tilbake i hovedrollene, og at Colin Trevorro skal skrive manuset sammen med Derek Connolly. Han skal imidlertid ikke regissere filmen, siden han angivelig har planer om å regissere en av de kommende «Star Wars»-filmene, ifølge Deadline.

VENDER TILBAKE: Både Chris Pratt og Bryce Dallas Howard skal være med i oppfølgerfilmen som kommer om tre år. Her er de i årets film. Foto:Chuck Zlotnick,Universal, Ap

Steven Spielberg er inne som produsent gjennom Amblin Entertainment.

Da Slashfilm snakket med produsent Frank Marshall 8. juni, fortalte han at han faktisk var på vei til en lunsj med Universal og regissøren samme dag for å snakke om en oppfølger. Og denne gangen har det gått fortere i svingene enn det gjorde i den 14 år lange pausen mellom «Jurassic Park III» (2001) og «Jurassic World».

Har du lest: Bare to filmer i historien slår «Jurassic World».

Ifølge Deadline skyldtes den lange ventetiden den gang at forholdet mellom Spielberg og Universal kjølnet etter at Spielbergs selskap DreamWorks inngikk en distribusjonsavtale med Disney i stedet for Universal. Den enorme suksessen til «Jurassic World», som ifølge Universal nå ligger på 3.plass blant verdens mest innbringende filmer, bare bak «Avatar» og «Titanic», leget tydeligvis det som måtte være av gamle sår, for nå er de to filmselskapene tilbake i salen sammen igjen.

Handlingen i «Jurassic World» utspiller seg på Isla Nublar 22 år etter handlingen i «Jurassic Park». En ny og veldrevet fornøyelsespark bygget, og der går det bra – i hvert fall til en del av den genmodifiserte naturen går bananas.

Filmen fikk terningkast 5 i VG, og har vært en kinosuksess også i Norge. Her ligger den på andreplass med 382.000 besøkende, bare bak «Fast & Furious 7» som har 422.000 besøkende så langt i år.

«Jurassic World» har også vært med på å etablere Chris Pratt som en superstjerne, etter at han hadde kjempesuksess med «Guardians of the Galaxy» i fjor.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder