PÅ STJERNEGALLA: Olivia Wilde og Leonardo DiCaprio avbildet på årets Oscar-utdeling i Los Angeles, hvor Leo vant sin første statuett. Foto: AFP

For gammel til å spille Leos kone

TV-aktuelle Olivia Wilde (32) ble vraket av filmprodusentene som ville ha en yngre kvinne til å spille kona til Leonardo DiCaprio (41).

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Wilde var en sterk kandidat til å fylle rollen i 2013-filmen «The Wolf Of Wall Street», men hun ble slått på målstreken av Margot Robbie (25). Lenge var Wilde av den oppfatning at hun var for «sofistikert» for jobben – noe hun hadde blitt fortalt.

– Jeg tenkte at det i grunnen var ganske fint. Det var en tilbakemelding jeg kunne like. Men senere fant jeg ut at de rett og slett hadde forklart meg at jeg for gammel, betror den amerikanske filmstjernen i et intervju med radiovert Howard Stern, ifølge USA Today.

Etterlyser manual

Wilde, som var 29 år den gangen, sier at hun gjerne skulle hatt en slags manual med oversettelser over unnskyldningene agentene bruker når de oppgir årsaker.

– Sånn at man kan skjønne hva det egentlig er de sier, sier stjernen, kjent fra filmer som «Her» og «Rush», og TV-serier som «House», «The O.C.» og «Skin».

FIKK ROLLEN: Margot Robbie, her på Oscar i februar. Foto: AFP

Australske Margot Robbie var 22 år da hun stakk av med rollen som kona til DiCaprios rollefigur. DiCaprio selv var 38. Selv om Wilde ble snytt, har hun bare godt å si om Robbies innsats.

– Jeg så filmen, og hun var perfekt, skryter Wilde.

Liv Tyler (38): – Jeg er for gammel for Hollywood

2013 bød på andre oppturer for 32-åringen, som noen måneder etter avslaget kunngjorde at hun var gravid. Under svangerskapet skrøt hun av endelig å «ha fått pupper». Sønnen, som hun har med skuespillerforloveden Jason Sudeikis (40), kom til verden i 2014.

Superstjerne: – Det verste du kan være i Hollywood, er kvinne over 40 år

Fikk ny sjanse

Det kom likevel noe godt ut av det hele. Selv om hun ikke nådde opp i kampen om å spille mot Leo, hadde likevel regissør Martin Scorsese bitt seg merke i auditionen hennes. Han tilbød henne senere en rolle i TV-serien «Vinyl», som nylig hadde premiere på HBO. Der spiller hun Devon, kona til 45 år gamle Bobby Canavales rollefigur, Richie Finestra.

TV-anmeldelsen: Brautende bransjekalas

Wilde, DiCaprio og Robbie var for øvrig alle tre gjester under Oscar-gallaen i februar i år. Men bare én av dem kunne dra hjem med det ettertraktede trofeet. For første gang, etter å ha vært nominert fem ganger tidligere uten å vinne, vant DiCaprio for hovedrollen i «The Revenant».

Leo demonstrerte nylig for all verden at han ikke går av veien for å more seg med langt eldre kvinnelige kolleger. Under Bafta-utdelingen i England nylig, spanderte 41-åringen et skikkelig kyss på «Downton Abbey»-stjernen Maggie Smith (81).

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder