CANNES-DEBUTERER I DAG: Skuespillerne Hans Olav Brenner og Anders Danielsen Lie sammen med regissør Joachim Trier på stranda i Cannes. Foto: Ingvill Dybfest Dahl

Cannes-aktuelle Hans Olav Brenner: - Jeg har et godt «lyttetryne»

CANNES (VG Nett) Hans Olav Brenner (32) mener hans viktigste bidrag i «Oslo, 31. august» er å se ut som en god lytter.

Artikkelen er over åtte år gammel

Den profilerte programlederen for blant annet «Bokprogrammet» og «Brenner» på NRK, spillefilmdebuterer i Joachim Triers Cannes-aktuelle film, som blir vist for verdenspressen for første gang onsdag ettermiddag.

- Det å ha et godt lyttetryne var en vesentlig ressurs i denne filmen, sier Brenner til VG.

Les også: Her er Norges Cannes-håp

Men foruten det likte han godt forskjellene fra jobben som programleder:

- Det var deilig å ha så lite kontroll selv. Jeg er i veldig mange ledd i det jeg holder på med til daglig, så det var veldig deilig å være omgitt av så mange flinke og visjonære folk og bare overlevere mitt bidrag.

Hans Olav og Anders Danielsen Lie er venner i virkeligheten og spiller venner i filmen. Det mener Anders var en stor ressurs i rollene de spiller her. Hans Olav ser selv mange paralleller mellom rollen sin og eget liv.

NRK-PROFIL: Hans Olav Brenner gjør sin første filmrolle med «Oslo, 31. august. Foto: NRK

- Jeg skulle jo spille en fyr som hadde et ganske ålreit liv. Jeg kunne bare å gå inn og kikke i mitt eget, så lignet det til forveksling. Det var mye som var gjenkjennelig for meg i teksten - samtaler jeg enten har hatt med folk, eller kunne hatt med folk og mange referanser som stemmer. Det synes jeg er veldig spennende: at det ligger så tett på og dirrer!

Brenner forteller at han for mange år siden gikk med en drøm om å bli skuespiller.

- Men den har ligget brakk lenge, så har jeg møtt alle disse teaterskoleelevene som livet ut går med en nederlagsfølelse fordi man ikke kommer inn på Teaterhøgskolen. Så da jeg ble spurt om å komme på audition og etter mange runder fikk denne rollen, var det en veldig deilig følelse.

- Gir det mersmak?

- Ja, men det er også nok. Det holder en god stund framover!
Han har jo uansett «Oslo, 31. august».
- Hvis du først skal være med i film, er det ålreit at den kommer til Cannes, sier Brenner lakonisk.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder