POPULÆR UNGDOMSFILM: Stanley Tucci og Jennifer Lawrence i «The Hunger Games». Foto: Nordisk Film

Massive besøkstall for «The Hunger Games» i USA

Ungdomsfilmen «The Hunger Games» basert på de populære bøkene er inne på topp ti listen over tidenes mest innbringende filmer på åpningsdagen.

Filmen hadde premiere på 4137 kinoer i USA og Canada, og allerede nå kan produsentene gni seg i hendene. Ifølge Eonline spilte filmen inn svimlende 63,8 millioner dollar, noe som tilsvarer over 368 millioner norske kroner på åpningsdagen i går.

Tallene plasserer filmen inne på femteplass over tidenes mest innbringende filmer, kun slått av den aller siste «Harry Potter»-filmen og tre «Twilight»-filmer.

Fremtidsvisjon

Filmen, som fikk terningkast tre av VGs anmelder, er basert på bestselgerboken skrevet av Suzanne Collins. Ytterligere to bøker er skrevet i serien og blir etter all sannsynlighet også film med slike besøkstall.

Filmen er en fremtidsvisjon hvor 24 jenter og gutter fra tolv distrikter velges ut for å kjempe i «Dødslekene», hvor kun én overlever. Alt overføres på TV som underholdning. Oscar-nominerte Jennifer Lawrence spiller hovedrollen som Katniss Everdeen.

Filmen hadde norsk premiere i går, og mandag får vi vite om også norske kinogjengere har strømmet i hopetall for å få med seg «The Hunger Games».

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder