HAR FORANDRET SEG: Mikael Persbrandt sier at det å få diagnosen som bipolar har gjort ham lettere til sinns. Her poserer han på den røde løperen under en filmfestival i Berlin tidligere i år. Foto: Michael Sohn Ap

Mikael Persbrandt: – Hadde jeg fortsatt på samme måte, hadde jeg vært død

Skuespilleren (52) har levd et liv med dop, alkohol og sigaretter. Nå er han nykter og innser hvor nærme det var at kroppen sa stopp.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Persbrandts har titt og ofte skapt overskrifter i mediene. For to år siden ble han dømt for brudd på narkotikaloven og fikk 75 timers samfunnstjeneste etter at han angivelig skal ha kjøpt 12 gram kokain fra en person i en større narkoliga.

Persbrandt har hele tiden nektet straffskyld – men han ble ikke trodd.

Nå forteller han i Kanal 5-programmet «Ett jobb för Berg» at livet livet nå ser mye lysere ut. – Det har vært en fantastisk reise i 16 måneder. Ikke en røyk, ingen alkohol, ingenting. Det er veldig deilig, sier han i programmet ifølge den svenske avisen Expressen.

Fikk du med deg? Persbrandt har fått diagnosen bipolar

– Hadde vært død

I programmet forteller Persbrandt videre at det at han fikk diagnosen bipolar har gjort alt mye lettere for ham.

Narkotika og alkohol ble i lang tid brukt som selvmedisinering, men det er det slutt på nå, ifølge skuespilleren.

– Hadde jeg fortsatt på samme måte hadde jeg vært død i dag. Jeg har holdt på så hardt at nyrene holdt på å kollapse, sier han i programmet ifølge avisen.

Åpenhjertig Persbrandt: – Jeg har skapt mye kaos

Flyttet til drømmehuset

Persbrandt har tidligere fortalt at han har valgt å prioritere familielivet foran alt. Skuespilleren har i en årrekke vært kjæreste med Sanna Lundell (37), datter til musiker Ulf Lundell, og forholdet mellom de to har også bydd på sine oppturer og nedturer. Persbrandt var mellom 1998 til 2005 forlovet med den norske skuespilleren Maria Bonnevie. Samboerskapet tok brått slutt, da den svenske avisen Aftonbladet avslørte at han ventet barn med en annen kvinne, nemlig Sanna Lundell.

Nylig har Persbrandt flyttet sammen med kjæresten Lundell og to sønner i drømmehuset – en 500 kvadratmeter stor villa utenfor Stockholm. Huset består av elleve rom, hvorav fire er oppholdsrom og syv er soverom. I tillegg er det kjøkken, flere bad og badstue.

Programleder Carina Berg spør Lundell om hvordan det blir å flytte sammen med den tidligere urokråken Persbrandt. – Det vet man aldri. Det er et ganske stort sted, så jeg kan jo bo i stallen, sier hun i en spøkefull tone ifølge Aftonbladet, og fortsetter:– Jeg tror det skal gå bra, men man vet jo aldri. Husker du? Persbrandt nektet å komme ut av hotellrom

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder