OSCARVINNER: Svenske Alicia Vikander vant Oscarfor beste birolle i år, for sin innsats i «The Danish Girl». Nå skal hun spille Lara Croft. Foto: Adrian Sanchez-gonzalez Afp / NTB Scanpix

Lara Croft blir svensk- Alicia Vikander erstatter Angelina Jolie

Norske Roar Uthaug skal regissere «Tomb Raider»

Svensk «Ex Machina»-stjerne erstatter Angelina Jolie til den kommende storfilmen med norsk regissør.

David Bach
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Den svenske Oscar-vinneren Alicia Vikander har sikret seg rollen som Lara Croft i den neste «Tomb Raider»-filmen, melder blant annet Deadline.com. Vikander skal dermed fylle turskoene til Angelina Jolie, som hadde rollen i 2001 og 2003.

Les også: Dette er Skandinavias heteste filmnavn akkurat nå

Regissør er ingen ringere enn norske Roar Uthaug, som sist regisserte Bølgen. VG skrev om dette i november i for, les saken her!

Uthaug fikk sitt norske gjennombrudd som regissør med «Fritt Vilt» i 2006, og satt også med megafonen for storfilmen «Bølgen» i 2015.

Les også: Nå vil Hollywood ha svenske Alicia Vikander

Den kommende «Tomb Raider»-filmen blir den tredje i rekken, og skal ifølge Variety ta for seg tiden før Lara Croft satte ut på sine mange eventyr. Tomb Raider-konseptet begynte som et tv- og data-spill i 1996, og er sentrert rundt en arkeolog og eventyrer som reiser jorda rundt på leting etter glemte skatter og skjulte ruiner.

Vikander vant Oscar for «The Danish Girl» i 2016, og hadde også en stor rolle i Hollywood-filmen «Ex Machina». Ifølge Deadline danket hun ut blant andre «Star Wars»-stjernen Daisy Ridley i konkurransen om rollen som Lara Croft.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder