007 for 005. gang: Daniel Craig kommer tilbake som agent 007, James Bond, i 2019. Her på premieren til «Spectre» i London i 2015. Foto: Luke MacGregor / REUTERS

«007» besøkte CIA

Daniel «James Bond» Craig (50) besøkte etterretningsorganisasjonens hovedkvarter i Virginia.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Craig har – etter mye om og men, og muligens én milliard kroner – skrevet på kontrakten for å spille James Bond en femte gang.

For en knapp uke siden besøkte skuespilleren den amerikanske føderale etterretningsorganisasjonen CIAs hovedkvarter i Langley, Virginia.

Besøket var et ledd i et CIA-program kalt «Reel vs. Real», som søker å opplyse offentligheten om hvordan det praktiske etterretningsarbeidet i virkelighetens verden ofte skiller seg dramatisk fra hvordan spionoperasjoner fremstilles på film og TV.

I en uttalelse på CIAs nettsider, heter det:

«Hvorfor besøker en internasjonal filmstjerne CIA? Fordi CIA ikke eksisterer i et vakuum […] Mr. Craig møtte ledere og ansatte som kunne forklare at spionasje i det virkelige liv arter seg annerledes enn i underholdningsbransjen».

AGENT MELDER SEG TIL TJENESTE: Daniel Craig i CIAs lokaler i Virginia forrige uke. Foto: CIA

Moderne kvinnesyn

Produksjonen av den nye James Bond-filmen – den 25. i den offisielle rekken – skal etter planen startes i desember. Premieredatoen er satt til 25. oktober neste år.

Filmen er basert på «Never Dream Of Dying» fra 2001. Det er ikke en av Ian Flemings originale Bond-romaner, men en «offisiell» oppfølger signer Raymond Benson.

Filmen skal ha arbeidstittelen «Shatterhand», og ifølge den britiske avisen Daily Mirror skal Kroatia være et av de sentrale opptaksstedene.

REGISSØR: Briten Danny Boyle skal regissere den kommende Bond-filmen. Foto: Neil Hall / X02954

Filmen regisseres av den meriterte briten Danny BoyleSlumdog Millionaire – han som hadde svaret på alt», 2008; «127 timer», 2010), som også har skrevet manus sammen med John Hodge.

De to har samarbeidet tett før, nærmere bestemt med manusene til , «Shallow Grave» (1994), «Transpotting» (1996) og «Trainspotting 2» (2017).

Boyle har varslet at den 25. James Bond-historien vil portrettere kvinner på en mer «moderne» måte enn hva som har vært tilfelle i tidligere Bond-filmer.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder