KLAR FOR GROTTEFILM: Regissør Jon M. Chu, her på premieren av «G. I. Joe: Retaliation» i mars 2013. Foto: Chris Pizzello/Invision/AP

Utvikler egen film om grottedramaet for å unngå «hvitvasking»

Bare dager etter at de 12 guttene og treneren ble reddet ut fra grotten i Thailand, er det klart at flere filmer er under utvikling. Myndighetene i Thailand er i dialog om en egen versjon.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Natt til torsdag kommer nyheten om at nok en aktør er aktuell for å lage film om den 18 dager lange dramatiske redningsaksjonen i Thailand som kostet ett liv. Regissør Jon M. Chu samarbeider med Ivanhoe Pictures om film nummer to.

les også

Dykkerhelten Richard Harris mistet faren mens han ventet med guttene i grotten i Thailand

Et døgn tidligere kom nyheten om at  Pure Flix Entertainment jobber med å sikre filmrettighetene til historien om grottedramaet, etter at en av sjefene, Michael Scott, delte en video på Facebook med nyheten. Tirsdag sa han blant annet at han «ikke kunne være mer begeistret; denne historien har betydd så mye for meg.»

STJERNE: Jon M. Chu med Justin Bieber på premiere i desember 2013. Foto: Dan Steinberg/Invision/AP

Ifølge bransjenettstedet Deadline svarte regissør Jon M. Chu med å dele sine tanker om ideen på Twitter: «Jeg nekter å la Hollywood #whitewashout grottehistorien fra Thailand! Helt uaktuelt! Ikke på vår vakt! Om det skjer gir vi dem et helvete. Det er en vakker historie om mennesker som redder andre mennesker, så alle som har historien i tankene bør nærme seg den på riktig måte og med respekt».

Nå melder Variety at Chu er i dialog med myndighetene i Thailand, på både provins- og nasjonalt nivå, om prosjektet. Selskapet Ivanhoe skal også være i dialog med flere interesserte filmstudioer.

Chu, som er født og oppvokst i California, er for tiden kinoaktuell i deler av verden med «Crazy Rich Asians». Han har også regissert Bieber-dokumentaren «Never Say Never», «G.I. Joe: Retaliation» og to «Step Up»-filmer.

Asiatisk bakgrunn

Regissøren, som selv har røtter i Kina, har også tidligere snakket det han mener er problemet Hollywood har i måten de fremstiller amerikanere med asiatisk herkomst på film. I 2016 sa han til BuzzFeed News at «en helt som ikke ser ut som deg selv, får deg til å ville bli noe annet.»

Tematikken «hvitvasking» i Hollywood har handlet om hvordan filmbransjen ofte gir roller som i kildematerialet er minoriteter til hvite skuespillere, og om hvordan minoriteter settes i bås i film.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder