DEN NYE JOKEREN: Joaquin Phoenix overrasker nok en del fans når han nå er klar for superheltfilm, en litt annerledes sådan. Foto: ANGELA WEISS / AFP

Joaquin Phoenix om superheltfilmer: «De holder den jævla bransjen gående». Nå blir han selv «Jokeren»

Skuespilleren har holdt seg unna superhelt-filmer i hele karrieren. Nå får han hovedollen i en DC Comics-film om Batmans nemesis.

Artikkelen er over ett år gammel

Joaquin Phoenix har ry på seg som en som går sine egne veier i Hollywood, og har etterhvert en lang rekke minneverdige roller på CV-en, i filmer som sjelden kan kalles blockbuster-materiale.

I et intervju med VG i Cannes i fjor ble han også spurt om han kunne tenke seg å spille i superheltfilm, og svarte slik etter å ha vridd seg i stolen og avslørt at han prøver å svare diplomatisk:

– De lager noen morsomme filmer. Jeg er ingen filmsnobb jeg altså! Jeg liker de filmene noen ganger. De holder den jævla bransjen gående. Jeg har ingen problemer med dem.

les også

Lege utkledd som «The Joker» tok imot nyfødt barn på halloween

Det er nok likevel ikke mange som har sett for seg den rufsete skuespilleren i en slik film, men det blir det ende på nå. «Joker» heter filmen som etter planen skal ha premiere 4. oktober 2019.

Kontrakten ble skrevet under i juni, melder Hollywood Reporter, og den skal regisseres av Todd Phillips. Han har tidligere blant annet laget «Hangover»-filmene. Filmen er beskrevet som en mørk karakterstudie og en «utforskning av en mann som har havnet utenfor samfunnet». Budsjettet er på 55 millioner dollar, noe som er lavere enn andre filmer i genren.

Avdøde Heath Ledger skrev seg for alvor inn i filmhistorien med sin tolkning av «Jokeren» i Batman-filmen «The Dark Knight» i 2008. Mange vil også huske legenden Jack Nicholson som Jokeren i «Batman» fra 1989.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder