MANN OG KONE: Jean og Casey Kasem var gift i 35 år. I sommer døde han. Nå vil enken sende liket hans til Norge. Her fra en gallafest i Beverly Hills i 2004.
MANN OG KONE: Jean og Casey Kasem var gift i 35 år. I sommer døde han. Nå vil enken sende liket hans til Norge. Her fra en gallafest i Beverly Hills i 2004. Foto:GETTY IMAGES,

Derfor vil enken frakte radiokjendisens lik til Oslo

Les hennes private brev her

FILM

Enken etter den amerikanske radiostjernen Casey Kasem vil
gravlegge ham i Oslo fordi hun ønsker å flytte til Norge i nær fremtid.

Publisert: Oppdatert: 15.08.14 13:33

Det kommer frem i et brev Jean Thompson Kasem (60) har sendt til lokale kirkegårdsmyndigheter, og som VG har fått innsyn i gjennom Gravferdsetaten i Oslo kommune.

«Jeg ønsker at min ektemann gjennom 35 år skal bli stedt til hvile i Norge. Han sa alltid at Norge symboliserer fred og ser ut som himmelen, og jeg ønsker å oppfylle hans ønsker.

Min familie på min mors side er norske og jeg har planer om å flytte til Norge mot slutten av året. Derfor vil jeg være nære min ektemanns grav, så min datter og jeg kan besøke ham ofte.»

FOR ENGLISH READERS: READ THE LETTER FROM THE WIDOW AND HER DAUGHTER/LES BREVET FRA ENKEN OG DATTEREN PÅ ENGELSK HER!

Både Jean og hennes datter Liberty (24), som hun fikk med ektemannen i 1990, har signert brevet.

Torsdag fikk VG bekreftet fra Gravferdsetaten i Oslo at liket til Casey Kasem kommer til Norge. Det skjer etter en årelang familiefeide mellom Kasem enke, Jean Thompson Kasem (59), og radioprofilens tre barn fra hans første ekteskap.

Kasem, som i nesten fire tiår underholdt amerikanske radiolyttere med programmer som «American Top 40» og «Casey's Top 40», gikk bort 15. juni - 82 år gammel. Han hadde også stemmen til «Scooby-Doo»- karakteren Shaggy.

Enken etter radioprofilen sendte i all hemmelighet liket hans fra Washington og videre til Canada. Men historien tok en ny vending denne uken da det ble kjent at Kasems døde kropp skulle fraktes til Oslo.

I søknaden Jølstad begravelsesbyrå har sendt til Gravferdsetaten i Oslo kommune fra Kasems enke, kommer det ikke frem hvor han skal gravlegges.

«Ektefellen har ingen spesifikke ønsker om hvilken gravlund/kirkegård som skal benyttes», skriver en gravferdskonsulent hos begravelsesbyrået til Gravferdsetaten.

Ifølge daglig leder i Gravferdsetaten i Oslo kommune, Wenche Madsen Eriksson, har etaten allerede foreslått gravsted til de etterlatte.

- Som du ser av vårt brev, har vi innvilget grav i Oslo, og foreslått grav på Vestre gravlund, men dersom familien ønsker grav på en annen gravplass i Oslo, for eksempel Østre gravlund, vil de også kunne få grav der, skriver hun i en e-post.

Enken ønsker at det skal være en begravelsesseremoni i forbindelse med jordfestelsen, men at liket ikke skal kremeres.

Kasems datter, Kerri, har skaffet en privatetterforsker for å prøve å stoppe begravelsen i Norge, ettersom de ønsker en ny obduksjon av liket til radioprofilen.

- Vi ser på hvilke rettslige skritt vi kan ta i Oslo. Vi ønsker en egen obduksjon av Casey Kasem, noe vi tror hans enke prøver å unngå. Hun vil holde ham borte fra politiet og døtrene hans, påsto privatetterforsker Logan Clarke til VG.

Her kan du lese mer om