SYNES KNAPT: Skuespiller Mikael Persbrandt skal ikke ha dukket opp på premieren av den siste «Hobbiten»-filmen i London i går. Svenske medier melder at han er så godt som klippet bort fra storfilmen. Foto:Joel Ryan,Ap

Persbrandt klippet bort fra den siste «Hobbiten»-filmen

Se traileren til «Hobbiten: Femhærerslaget» nederst i saken

Svenske Mikael Persbrandt (51) hylles av stjerneregissøren, men er knapt synlig i sluttresultatet.

Marthe Berg
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Det ble ingen storfilmdebut for Mikael Persbrandt, ifølge avisen Expressen.

Mandag hadde den siste filmen i «Hobbiten»-trilogien premiere i London, «Hobbiten: Femhærerslaget». Heller ikke denne gangen ser vi noe særlig til Persbrandts rollefigur «Beorn».

Persbrandt glimret også med sitt fravær i den første filmen, til tross for at regissør Peter Jackson også den gangen skrøt av prestasjonene hans. I den andre filmen synes han, men også her skal flere av hans scener være klippet bort.

DØMT I NARKOSAK: Mikael Persbrandt forlater Hovrätten på Riddarholmen i Stockholm. Persbrandt ble 15 april i år dømt til fem måneders fengsel i en kokainsak. Foto:Roger Vikström,NTB scanpix

– Persbrandt er fantastisk, uttalte den Oscar-belønte «Ringenes Herre»-regissøren til Aftonbladet under innspillingen av den første filmen.

Ifølge Aftonbladet skal Jackson ha uttrykt at Persbrandt ville få en betydelig større rolle i denne filmen, under et intervju i forbindelse med innspillingen.

– Mikael er en fantastisk skuespiller, helt fabelaktig. Vi kommer til å hente han inn for å spille inn flere scener til den tredje filmen neste år. Han er så bra. «Beorn» er den type karakter man har lyst til å skrive mer materiell til, skal han ha sagt til den svenske avisen den gang.

I filmen som har Norgespremiere 10. desember, vil vi kun se Persbrandts karakter «Beorn» flimre over lerretet i noen sekunder, i sin bjørneforkledning. Expressen skriver imidlertid at det er mulig har blir å se i en forlenget utgave av filmen, som kan komme på DVD.

Den svenske skuespilleren ble tidligere i år dømt til fem måneder i fengsel for brudd på narkotikaloven.Kommersielt samarbeid: Rabattkoder