EGEN FILM: En ung Han Solo dukker om få år opp på kinolerretet. Her er det Harrison Ford som spiller helten, men hvem som skal ta over rollen i den nye filmen er ennå ikke kjent. Her sammen med Carrie Fisher og Mark Hamill. Foto:Anonymous,Ap

Klart for Han Solo-spinoff

Gladmelding til alle «Star Wars»-fans: I mai 2018 kommer en egen film om Han Solo, og regissørene lover å gi publikum en spennende opplevelse.

 • Kristine Hellem Aanstad

Artikkelen er over fem år gammel

Etter at Disney kjøpte LucasFilm, har man ventet på nyheter om ulike spin-off-filmer av «Star Wars».

Og nå trenger man ikke å vente lenger: Tirsdag annonserte Walt Disney Studios at Han Solo vil få sin egen film. Historien skal fokusere på ungdomstiden hans hvor han livnærte seg som smugler, tyv og kjeltring, skriver Access Hollywood om filmen som ennå ikke har fått et navn.

Det er regissørene bak filmene «LEGO filmen» og «21 Jump Street», Christopher Miller og Phil Lord som skal stå for filmen, melder Variety.

– Vi lover å ta en sjanse, og det for å gi publikum en spennende opplevelse. Vi forplikter oss også til å være trofast mot karakterene som betyr så mye for oss. Dette er en drøm som går i oppfyllelse, sier regissør-duoen i en uttalelse.

REGISSERER: Chris Miller (t.v.) og Phil Lord. Foto:Scott Roth,Ap

Les også: «Chewbacca» innlagt på sykehus

Manuset er det Jon Kasdan og Lawrence Kasdan som skriver. Sistnevnte har tidligere jobbet på filmer som «The Empire Strikes Back», «Return of the Jedi» og «The Force Awakens».

– Vi er veldig glade for å jobbe sammen med Chris og Phil, to personer som vil gi en frisk og ny dimensjon til «Star Wars»-universet. De er to av de smarteste, morsomste og mest originale filmskaperne, så de var det ideelle valget for å fortelle historien om Han Solo – en av de kuleste karakterene i galaksen, sier Kasdan.

Hvem som skal spille Han Solo i den nye filmen er ennå ikke kjent. Så hvis du har et forslag til den ideelle skuespilleren – skriv det i kommentarfeltet!

Premieren i USA er satt til 25. mai 2018.

Hvis det er altfor lenge for deg å vente, er det fint at allerede i julen som kommer kan du se «Star Wars: The Force Awakens» på norske kinoer.

Mer om

 1. Star Wars
 2. Hollywood

Flere artikler

 1. Disney kunngjør ny «Star Wars»-trilogi

 2. Disney i forhandlinger om ti nye «Star Wars»-filmer

 3. Snart er nye «Star Wars» tidenes kassasuksess

 4. Flåklypa slår «Star Wars»

 5. Braksuksess for «Star Wars: The Force Awakens»: 4, 5 milliarder til nå

Fra andre aviser

 1. I en sofa for lenge, lenge siden

  Fædrelandsvennen
 2. Her er «Star Wars»-stjernen som fortsatt kan gå på butikken uten å bli nedrent av fans

  Aftenposten
 3. Pangstart for Star Wars, tross lunkne kritikker

  Aftenposten
 4. Anmeldelse av «Solo: A Star Wars Story:» Pokker heller, filmen leverer!

  Aftenposten
 5. Darth Vader er tilbake

  Fædrelandsvennen
 6. Nostalgisk «Star Wars»-gjensyn

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder