TRAVEL: Stjerneregissør Martin Scorsese har mange jern i ilden, og de mange prosjektene gjør at «Snømannen» kan havne i andre regissørhender. Foto: AP

Usikkert om Scorsese lager «Snømannen»

Jo Nesbø har nye navn klare på blokka, dersom Martin Scorsese ikke får tid til å lage Snømannen.

  • Borghild Maaland

Artikkelen er over seks år gammel

Det bekrefter Nesbøs agent, Niclas Salomonsson.

- Vi vet at Martin Scorsese gjerne vil lage filmen. Men dersom innspilingen blir forsert, slik at han ikke kan ha regien selv, ønsker både Scorsese og vi at han fremdeles er involvert i filmen på et vis, fortsetter Salomonsson.

Nesbøs liste

Det er Universal og produksjonsselskapet Working Title som i følge Aftenposten vil fremskynde innspilingen av Snømannen.

Blant de som har fått en henvendelse om regi-jobben er Baltasar Kormakur og Morten Tyldum. Både islendingen og nordmannen jobber i Hollywood.

- Ingen av dem er på Jo Nesbøs liste. Det er mulig Universal henvender seg til regissører for å lufte interessen. Jeg kan ikke røpe Nesbøs liste over alternative kandidater, men den er veldig, veldig bra, poengterer Salomonsson.

Jo Nesbø har kontrakt på at han har det siste ordet når det gjelder valg av regissør.

Elsker Nesbø-sjanger

Det var i november 2011 VG kunne bringe nyheten om at den amerikanske regi-sluggeren skulle filmatisere Nesbøs roman om Harry Hole.

Kort etter sa Scorsese til VG at han elsker Nesbøs sjanger og ble tiltrukket av Snømannen. Han så også for seg muligheten til å spille inn filmen i Norge.

For øyeblikket lager han en dokumentarfilm om Bill Clinton. Senere venter innspillingen av Silence og Frank Sinatra.

- Vi visste at Scorsese hadde flere filmer på gang før han kunne lage Snømannen. Det som har skjedd er at prosessen med manuset har gått mye raskere enn vi trodde. Nå har vi et nærmest ferdig manus, og dermed øker interessen fra Universal og Working Title for at selve innspillingen skal komme i gang.

- Men Nesbø og vi har ingen hast. Vi ser gjerne at vi på et eller annet vis får med Scorsese på laget, sier Niclas Salomonsson.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder