GOD MOTTAKELSE: I mai er Johnny Depp tilbake i «Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales. Nå kommer reaksjonene fra de første lukkede visningene. Foto: The Walt Disney Company Nordic

«Pirates of the Caribbean 5» vist for første gang: – Morsom og overraskende

Nå kommer de første reaksjonene på «Pirates of the Caribbean 5», som den norske regissør-duoen Espen Sandberg og Joachim Rønning, står bak.

 • Jørn Pettersen

Artikkelen er over tre år gammel

– Morsom og overraskende.

Det er en gjennomgående reaksjon, melder The Hollywood Reporter etter at Disney denne uken for første gang viste «Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales» for et utvalg distributører, kinoeiere og journalister i USA. I Norge og flere andre europeiske markeder vil tittelen forøvrig bli «Salazars Revenge».

Premieren er i slutten av mai.

– Gode action-scener, er en annen reaksjon, ifølge THR.

– Fansen blir ikke skuffet, slår en annen som har sett den nye filmen fast.

Husker du? Johnny Depp om «Pirates»-rollen: – Trodde jeg skulle få sparken

Filmen er stort sett spilt inn i Australia i Queensland og i Village Roadshow Studios i Gold Coast. I hovedrollen møter vi nok en gang Johnny Depp. Javier Bardem har rollen som skurken kaptein Salazar, mens Orlando Bloom er tilbake i rollen som Will Turner, som nå er far, og hans forhold til sønnen vil ifølge en pressemelding fra filmstudioet ha en stor betydning for filmen.

Ifølge Brisbanetimes er «Pirates 5» den største filmen som noensinne er filmet i Australia. De skriver videre at statistene måtte signere svært strenge taushetsavtaler som forbød dem å fortelle om hva de opplevde på settet. Mobiltelefoner er også strengt forbudt under innspillingen.

Det har vært mange skjær i sjøen for den norske regissørduoen i forhold til denne filmen.

Les også: Paul McCartney med «hemmelig» rolle i «Pirates Of The Caribbean»

Den opprinnelige planen var at «Pirates»-filmen skulle hatt premiere i 2015, men den ble utsatt på grunn av uenigheter om manuset.

Så kom meldingen om at filmbudsjettet ble drastisk redusert. Filmen fikk angivelig opp mot 300 millioner kroner mindre å rutte med og måtte «ta til takke med» 1,17 milliarder kroner.

Les også

Mer om

 1. Australia
 2. Film
 3. Johnny Depp

Flere artikler

 1. Hackere krever løsepenger for «Pirates»

 2. Slik ble Beatles-legenden med i norskregissert Hollywood-film

 3. Rønning og Sandberg endelig klar med «Pirates of the Caribbean»:
  – Det er mange muligheter til å drite seg ut!

 4. «Pirates»-regissørene avviser påstander om Johnny Depp-trøbbel

 5. Johnny Depp droppet fra ny «Pirates of the Caribbean»-film

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder