Nordmann Oscar-nominert for Hollywood-film

Familien i Norge vurderer å ta turen

(VG Nett) Norske Haakon Nygaard-Østby kan vinne Oscar for «Children of Men».

ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

KAN VINNE OSCAR: Hawk Ostby - eller Haakon Nygaard-Østby, som han opprinnelig heter. Foto: EPA

Norske Torill Kove, som VG Nett skrev om tirsdag, er ikke den eneste norske som står på nominasjonslisten til Oscar-akademiet. Dagbladet.no skriver i dag om Haakon Nygaard-Østby, som er nominert i kategorien «Beste manus omgjort til film».

Østby kan vinne med «Children of Men (Menneskenes barn)», som baserer seg på romanen til P. D. James, og som har blant andre Clive Owen på rollelisten.

SE BILDER FRA FILMEN

Nygaard-Østby, som kaller seg Hawk Ostby, har bodd i USA siden har var 19 år. Han er født i India, men har vokst opp i Oslo. Moren er indisk og faren er norsk.

Hawk - som har abse i Vermont - forklarer til Dagbladet.no at det var kona som overbrakte gladnyheten.

- Vi var veldig overrasket da vi fikk beskjed om at vi var nominert, vi var jo ikke en favoritter. Det er fantastisk og en stor ære, sier han til avisen.

Familien i Norge er stolte

Det er ikke hverdagskost at en nordmann kan skilte med å ha en så sentral finger med i spillet rundt en stor Hollywood-produksjon. Familien til Hawk i Norge er naturligvis stolte.

- Selvsagt synes vi dette er stas. Vi vet jo at han har holdt på med dette i mange år, sier fetter Birger Nygaard-Østby til VG Nett.

- Jeg har ennå ikke sett «Children of Men», men det må jeg jo nå, legger han til.

På spørsmål om han er fristet til å ta turen til prisutdelingen i Los Angeles, svarer fetteren:

- Vi har snakket om det. Det har gått mange år siden vi har sett hverandre, og dette hadde vært en typisk anledning, forteller han til VG Nett.

Mer på gang

Hawk har flere store filmprosjekter på gang. Les om dem på filmnettstedet IMDb.com (VG Nett er ikke ansvarlig for innholdet på eksterne nettsider).

Norge, som fryktet at spenningen var over da det ble kjent at norske «reprise» ikke ville bli nominert til Oscar, kan dermed se fram til Oscar-utdelingen 25. ferbuar med to «nye» vinnerhåp.

SE TRAILER FRA «CHILDREN OF MEN»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder