Himmelblå-Line ble «starstruck» av svenske Lena

(VG Nett) Line Verndal (38) har lenge sett opp til skuespiller Lena Endre (53), og etter å ha tilbrakt seks uker på Trinidad har de blitt godt kjent.

Milda C. Melland
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Klar med sin første store filmrolle

- Jeg husker da jeg hilste på henne første gang, jeg tror jeg virket helt normal, jeg prøvde å være helt rolig. Jeg vet ikke om hun merket det, men jeg ble nok litt starstruck, ler Himmelblå-stjernen til VG Nett.

Les også:

Trist å gi slipp på Marit

Lena Endre var nylig å se i filmatiseringen av Stieg Larsson triologien «Millenium», som sjefsredaktør Erika Berger. Hun har også spilt i TV-serien Wallander og filmer som «Engelen» og «Kristin Lavransdatter».

Les også:

Lena Endre på Skavlan

Les også:

Stieg Larsson har solgt 22 millioner

SJEF: Lena Endre spiller i filmatiseringen av Stieg Larssons trioloig. Her med hovedrolleinnehaver Michael Nyqvist. Foto: Knut Koivisto

Måtte være inne

- Hun har spilt i så mange bra svenske filmer. Jeg har sett voldsomt mye av henne. Hun er utrolig vakker. Hun er vel 53, men ser ut som hun er 42 og har energien til en 22-åring, sier Verndal tydelig fasinert.

Les også:

Kjærestebrudd for Himmelblå-Line

BLI MED I RAMPELYS SIN FACEBOOKSIDE

Verndal kom nettopp hjem fra seks ukers innspilling av filmen «Limbo» på den karibiske øya Trinidad. Kontrasten var stor fra «Himmelblå»-innspilling på Ylvingen, men skuespilleren fikk ikke nyte varmen. Hun måtte holde seg innendørs.

- Jeg skulle være ei bleik norsk kvinne, jeg kunne ikke bli solbrent eller brun. Så da de andre dro for å bade måtte jeg holde meg inne. Og jeg er veldig glad i å bade, så det var ikke så gøy. Men jeg var der jo tross alt for å jobbe, sier Verndal til VG Nett.

2010-kvinne

I filmen spiller Verndal husmoren Sonia som følger med sin mann til Trinidad, hvor han har fått jobb i oljebransjen. Men ekteskapet viser seg etterhvert å være bygd på noe annet enn det hun trodde.

- Det var en heftig film å spille, og det er et av de arbeidene jeg er mest stolt av. Det er kanskje den karakteren jeg har spilt som er fjernest fra meg, sier Verndal.

Les også:

Regissør Sødahl får 1,9 millioner

- Filmen er lagt til starten av 70-tallet, og det var en selvfølge for henne å bli med mannen. Det er noe helt annet enn hva jeg er vant til som 2010-kvinne. Jeg har mine egne prosjekter og karriere som er viktig for meg.

Artikkel fortsetter under bildet

GJENNOMBRUDD: Hele Norge ble kjent med Line Verndal som Marit i TV-serien «Himmelblå». Her med Hallvard Holmen. Foto: VG

Åpningsfilm i Haugesund

«Limbo» er regissør Maria Sødahls (43) spillefilm-debut, og hun er veldig fornøyd med skuespillerstallen.

- Line er ekstremt modig og dedikert. Det er ikke mange som kunne ha båret den rollen. Hun bærer den og leverer veldig bra, sier Sødahl til VG Nett.

Filmen er plukket ut som åpningsfilm på Den Norske Filmfestivalen i Haugesund.

- Det blir spennende når filmen får sitt eget liv. Jeg satser på at jeg har dyktige skuespillere som bærer filmen, ler regissøren.

Les også:

«Himmelblå» er årets beste drama

Nå er Verndal i full gang med opptak av to nye «Varg Veum»-filmer, hvor hun spiller detektivheltens ekskjæreste, mot blant annet Trond Espen Seim og Lene Nystrøm. Og med det blir det lite tid til ferie.

Varg Veums flamme

- Det føles som jeg har jobbet veldig lenge. Jeg har nok ikke hatt ordentlig ferie på to eller tre år, men jeg skal ikke klage, jeg er glad jeg har jobb jeg, sier skuespilleren.

Les også:

Varg Veum avslutter filmfestivalen - med ny kjæreste

Tross den enorme seersuksessen, har NRK gjort det klart at det ikke blir flere sesonger av Himmelblå, og Verndal virker fortsatt sikker på at det var greit å avslutte med en tredje sesong.

- Jeg tror nok Himmelblå er over, jeg har ikke fått noen andre signaler. Men jeg savner jo selvfølgelig alle sammen, vi hadde det utrolig hyggelig, sier TV-stjernen.

«Limbo» har kinopremiere 10. september.

LES FLERE FILMNYHETER PÅ RAMPELYSFORSIDEN

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder