OPPSIKTSVEKKENDE: Brigitte Bardot bruker denne plakaten med et manipulert bilde av en sel som klubber i hjel en menneskebaby for å vise sin avsky for selfangsten. Foto: Reuters

OPPSIKTSVEKKENDE: Brigitte Bardot bruker denne plakaten med et manipulert bilde av en sel som klubber i hjel en menneskebaby for å vise sin avsky for selfangsten. Foto: Reuters

Bardot gråt foran grotesk plakat

Skaper bølger i Canada - får ikke møte statsministeren

(VG Nett) Brigitte Bardot (71) går til nye, drastiske skritt for å bekjempe selfangst.

ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

Den franske filmlegenden har tatt turen til Ottawa i Canada for å prosetere mot selfangsten i landet. Med seg har hun en gigantisk plakat med et manipulert bilde av en sel som klubber ihjel en menneskebaby.

- Ikke gal!

- Hvordan kan vi fortsette å drepe seler i et rikt land som Canada? Jeg er ikke gal! skal Bardot ha tordnet foran fotografer og reportere på gårsdagens pressekonferanse.

Ifølge nyhetsbyrået AFP måtte 71-åringen bruke krykker for å klare å stå oppreist. Engasjementet var det imidlertid ikke noe å si på.

GRÅT: Brigitte Bardot (71) brast i gråt foran pressen etter å ha vist fram et videoopptak av selfangst. Foto: Reuters

Gråt foran pressen

Bardot, som over flere tiår har hatt som misjon å tale dyrenes sak, viste fram videoopptak fra selfangst. Med tårene rennende nedover kinnene tryglet filmstjernen pressen om å reagere.

- Jeg ber dere. Dette blir trolig min siste tur til Canada før jeg dør. Jeg vil se at denne barbariske massakren har opphørt innen den tid, sa Bardot.

Skuffet over statsministeren

Bardot har ønsket å møte statsminister Stephen Harper mens hun er i Canada. Det får hun ikke.

- Jeg er veldig skuffet. Jeg har tatt denne tunge turen bare for å bli avvist av statsministeren. Han vil ikke engang snakke med meg på telefonen, skal Bardot ha klagd til pressen.

«Statsministeren respekterer synspunktene til berømte mennesker som Brigitte Bardot, men som statsminister er hans hovedoppgave å bevare interessene til det kanadiske folket», lyder det i en offisiell uttalelse fra Harpers talsmann.

Møtt med motbør

Filmstjernen skal også ha vært svært misfornøyd med måten hun ble tatt imot på på flyplassen.

- Jeg trodde faktisk de skulle sende meg ut igjen. Jeg måtte betale en pengesum og love at jeg bare skulle oppholde meg her i to dager. Jeg har nok skapt en del bølger som gjør at de vil ta igjen, skal Bardot ha uttalt.

Canadas fiskeridepartement bestemte i forrige uke å utvide selfangsten fram til 2010 - med en kvote i år på fangst av 325.000 dyr, skriver AFP.

Det er 30 år siden Bardot sist besøkte Canada - også den gangen var det for å vise sin avsky for selfangsten.

Andre celebriteter som har protestert mot selfangst opp gjennom årene, er Paul McCartney, Charles Aznavour, Kim Basinger og Juliette Binoche.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder