SAMRBEID: Susan Downey skal produsere filmen «Sherlock Holmes». Hennes mann Robert Downey Jr. skal spille selveste mesterdetektiven. Foto: Reuters

Kappløpet om Sherlock Holmes

(VG Nett) Skuespilleren Robert Downey Jr. går fra rollen som superhelt til rollen som Sherlock Holmes. Dermed står to filmer om mesterdetektiven på startstreken.

Tonje Finvold Lacher
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Warner Bros. har bestemt seg for å lage film om den britiske detektiven Sherlock Holmes. Robert Downey Jr. har takket ja til å spille mesterdetektiven og Guy Ritchie skal ha regien.

Downey Jr. mot Ferrell

I forrige uke ble det kjent at Columbia Pictures er i gang med en komedie om nettopp Sherlock Holmes. Will Ferrell og Sacha Baron Cohen skal spille hovedrollene i denne filmatiseringen.

DETEKTIV: Will Ferrell skal også spille Sherlock Holmes. Foto: AP

Ifølge Variety regner Warner Bros. med å komme i gang med filminnspillingene i oktober, og ligger dermed godt an til å bli ferdig før Columbia Pictures. Sistnevnte har begynt å få fart på planleggingen etter at de hørte om konkurrenten, men fortsatt mangler prosjektet en regissør.

Guy Ritchies versjon av historien om Sherlock Holmes er en blanding av originalen, basert på Sir Arthur Conan Doyle sin roman, og en tegneserie som produsent Lionel Wigram har laget. Downey Jr. skal spille en mer eventyrlystig og mindre formell utgave av Sherlock Holmes.

Aktiv skuespiller

Det var Robert Downey Jr. sin kone, produsenten Susan Downey, som gjorde mannen oppmerksom på rollen og han var straks interessert. Susan Downey skal produsere filmen sammen med Joel Silver, Lionel Wigram og Dan Lin.

Sherlock Holmes føyer seg inn i rekken av Downey Jr. kommende storfilmer, skuespilleren sin nye film «Tropic Thunder» der han blant annet spiller mot Ben Stiller har premiere på norske kinoer i september. Hollywood-stjernen har også takket ja til filmen «Iron Man 2».

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder