FENGER IKKE I USA: «Snømannen», med Michael Fassbender i hovedrollen gjør det ikke godt på kino. Foto: UIP

Svak premiereåpning for «Snømannen» i USA

Filmen ble nærmest unisont slaktet, og premieretallene er
langt fra overbevisende for Hollywood-filmen spilt inn i Norge.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Mottakelsen av «Snømannen» i USA var enda mer begredelig enn hva den fikk i Norge. På nettstedet rottentomatoes.com, som samler anmeldelser, har den en score på ni prosent. Til sammenligning har «Blade Runner 2049» 88 prosent.

VGs anmeldelse: Hva i alle dager skjedde her?

Nå har de første besøkstallene kommet for filmen i USA. Boxofficemojo.com er en nettside hvor amerikanske besøkstall blir presentert og analysert. Filmen ble satt opp i 1.812 kinosaler denne helgen, og det er innspilte dollar som gjelder.

Les også: Jo Nesbø fjernet som «Snømannen»-produsent etter eget ønske

Fredag spilte filmen inn1,3 millioner dollar, i overkant av 10,3 millioner norske kroner. Boxofficemojo estimerer at filmen vil spille inn 6,4 millioner dollar når åpningshelgen skal telles opp, nesten 51 millioner kroner.

Det plasserer filmen på en beskjeden syvendeplass. Den toppes av «Tyler Perry’s Boo 2! A Madea Halloween», med 25 millioner dollar, tett oppunder 200 millioner kroner. Filmen ble satt opp i 2.388 saler.

I Norge har «Snømannen» toppet kinolistene den siste uken.

Filmen debuterte på topp etter premierehelgen, og 130.000 har sett filmen til nå, viste de siste tallene som kom fredag.

Til sammenligning har den svært kritikerroste sci-fi filmen «Blade Runner 2049» blitt sett av 102.540 kinogjengere etter å ha gått i to uker.

Filmen fikk stort sett dårlig mottakelse her i landet, men også noen gode tilbakemeldinger. Filmmagasinet ga filmen terningkast 4, mens tidligere Aftenposten-kritiker Per Haddal kritiserte de norske anmelderne som slaktet filmen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder