NEGATIVT NOMINERT: Ryan Kiera Armstrong.

12-åring nominert til «verste skuespiller»: Razzies trekker den tilbake

Golden Raspberry Awards fikk skarp kritikk for å mobbe et barn, etter å ha nominert Ryan Kiera Armstrong (12). Nå gjør prisutdelingen helomvending, og beklager.

Publisert:

Dagen før Oscar-utdelingen, 11. mars, går Golden Raspberry Awards, populært kalt Razzies, av stabelen, og kårer årets kjipeste filmer og prestasjoner på kinolerretet.

Ryan Kiera Armstrong var blant de fem nominerte til «verste kvinnelige skuespiller» etter sin innsats i skrekkfilmen «Firestarter», en «remake» av en film fra 1984 med Drew Barrymore i hovedrollen, basert på en Stephen King-bok fra 1980.

Nominasjonen av 12-åringen har opprørt mange.

«Men hvis du trodde at Razzies ville bestemme seg for å være mindre ondskapsfulle denne gangen, tenk om igjen», meldte underholdningsmagasinet Variety, og viser til nominasjonen av Armstrong .

Kulturansvarlige i britiske Independent bruker nominasjonen til å argumentere for at hele Razzies bør avvikles.

I Hollywood raser flere tidligere barneskuespillere mot den kritiske prisutdelingen.

Flere viser til at tidligere unge nominerte som Macaulay Culkin og «Star Wars: The Phantom Menace»-skuespilleren Jake Lloyd kan ha tatt stor skade av oppmerksomheten. De har begge slitt i ungdomstid og voksenliv.

Nå har The Razzie Awards åpenbart lyttet til kritikken. Natt til onsdag har de nemlig bestemt seg for å trekke nominasjonen til den 12 år gamle jenta.

– I lys av tilbakemeldingene (som vi er enige i) så vil ikke Razzie Awards lenger ha med Ryan Kiera Armstrong som nominert, skriver de på Twitter.

– Ikke slik ment

Tidligere tirsdag, før det ble kjent at nominasjonen trekkes, svarte John Wilson, en av Razzies-gründerne, på kritikken.

Til BuzzFeed sa Wilson at han kan se hvordan nominasjonen kan oppfattes som ondskapsfull eller slem.

– Jeg tror ikke det var slik ment. Jeg tror folk som er opprørt over det – jeg vet ikke engang hvordan jeg skal si dette. Raseriet er interessant – kanskje noe berettiget, men jeg synes det er overdrevet.

At Razzies får kritikk sier Wilson at han ikke har noen problemer med, og at det ligger i hans prisutdelings natur å skulle tåle kjeft.

– For Guds skyld, det er Razzie-utdelingen, påpeker han.

INNRØMMER FEILTRÅKK: John Wilson, som var med på å starte The Golden Raspberry Awards i 1981.

Wilson sier videre at Ryan Kiera Armstrong kom på femteplass i nominasjonsprosessen for «verste kvinnelige skuespiller», som altså hadde fem nominerte før Armstrongs ble trukket.

Ifølge ham ble det debatt om hvorvidt det var riktig å ta henne med blant de utvalgte utskjelte – og at de valgte å gå for det, siden hun alderen til tross allerede er en erfaren skuespiller.

Armstrong har åtte spillefilmer på CV’en, og tre TV-serier, «American Horror Story» blant disse. Hun debuterte på skjermen i 2017.

Wilson tar like fullt en smule selvkritikk.

– Hensikten var å være morsom. I dette spesifikke tilfellet ser det ut til at vi har tråkket veldig feil. Jeg skal innrømme det.

Se flere film- og seriesaker på VGTV:

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no