NESBØ-KLAR: Skuespiller Mila Kunis. FOTO: Mario Anzuoni Reuters

Mila Kunis til Jo Nesbø-film

Hollywoodstjernen Mila Kunis og «Breaking Bad»-stjernen Bryan Cranston skal spille i nyinnspillingen av «Arme Riddere».

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det er Deadline Hollywood som melder nyheten om at Kunis og Cranston har roller i «Jackpot». Filmen er en amerikansk versjon av den norske filmen fra 2011, som er basert på en novelle av Jo Nesbø.

«Arme Riddere» handler om handler om et broket tippelag som vinner 1.739.631 kroner. Når de skal dele gevinsten begynner de kriminelle forviklingene. Blant skuespillerne var Kyrre Hellum, Henrik Mestad og Mads Ousdal. Lena Kristin Ellingsen spilte den største kvinnelige rollen, muligens den Kunis nå har sikret seg.

Har du lest: Nær ved å ta livet av Ousdal under filminnspilling.

I Norge fikk filmen lunken respons, noe filmprodusenten la skylden på VG for. VGs anmelder nektet å trille terningkast, fordi actionkomedien ga ham assosiasjoner til Utøya-massakren.

« ...For meg vokser klumpen i brystet: Jeg blir ikke kvitt bildene. Nedslaktingen vekker assosiasjoner jeg ikke burde fått og antydninger som ikke burde vært der», lød det i Jon Selås' forklaring på hvorfor han ikke klarte å anmelde filmen.

Mottakelsen var varmere i utlandet, der den, nettopp under tittelen «Jackpot», ble tatt ut blant nær 6000 filmer til filmfestivalen i Tribeca i New York i 2012. Allerede da var det interesse for å lage en amerikansk nyinnspilling.

Leste du: Jerngrep rundt «Snømannen»-innspilling.

Nesbø har skapt seg et stort marked i USA med sine fortellinger om Harry Hole. Han har også skrevet «Hodejegerne» som Morten Tyldums karriere i Hollywood er basert på. Nå er de også i gang med filmatisering av «Snømannen», som regisseres av Thomas Alfredson med Michael Fassbender og Val Kilmer i viktige roller.

«Jackpot» skal regisseres av Will Gluck, som står bak «Easy A», «Friends with Benefits» og «Annie». Angivelig er også Jennifer Garner i prat med filmskaperne om en rolle i Nesbø-filmen.

Mila Kunis er kjent fra en rekke komedier, blant annet «Friends with Benefits» der hun spilte mot Justin Timberlake, og ikke minst for «Black Swan». Hun er gift med Ashton Kutcher og fikk datteren Wyatt Isabelle i 2014.

Vil beskytte datteren: Ashton Kutcher hardt ut mot babybilder.

Bryan Cranston er for mange mest kjent som kjemiprofessoren Walter White i TV-suksessen «Breaking Bad». Han var i år Oscar-nominert for hovedrollen i «Trumbo».

KLAR FOR NY ROLLE: Bryan Cranston spilte meth-produsent i «Breaking Bad», nå skal han spille i nyinnspillingen av «Arme Riddere». FOTO: Joshua Roberts Reuters

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder