HETT: Dakota Johnson og Jamie Dornan i «Fifty Shades of Grey». Foto: Fra filmen/Universal ,

«Fifty Shades» kan håve inn verstingpriser

Erotiske «Fifty Shades» fristet kinopublikum verden over, men har likevel den tvilsomme æren av å kunne vinne hele seks Razzie-priser.

Artikkelen er over fire år gammel

Eksterne lenker

The Razzies

Tradisjonen tro kunngjør den fryktede Razzie Awards sine kandidater dagen før prestisjetunge Oscar Awards roper opp sine mer ettertraktede nominasjoner.

Golden Raspberry Awards, som utdelingen opprinnelig heter, er Oscars motstykke og kårer hvert år det de mener er de desidert verste prestasjonene på filmlerretet i året som har gått. Omstridte «Fifty Shades of Grey» er nominert i ikke mindre enn seks av totalt ti kategorier, skriver Hollywood Reporter.

Verste kombinasjon

Filmen, som baserer seg på første bok i romanserien til E.L. James, kan vinne for årets verste film, verste mannlige skuespiller, verste kvinnelige skuespiller og verste regi og verste filmmanus. I tillegg stiller hovedrolleinnehaverne Dakota Johnson (26) og Jamie Dornan (33) om prisen for verste kombinasjon på lerretet.

Kinogjengerne gikk mann av huse, men VGs anmelder var ikke imponert. Det resulterte i ga terningkast 2.

NOMINERT - IGJEN: Adam Sandler, her på «Pixels»-premiere i New York i fjor sommer. Foto: Eduardo Munoz , Reuters

Filmstjernen Adam Sandler (49) har vært nominert til Razzie Awards over ti ganger før (han har vunnet tre) og slipper heller ikke unna i år. Sandler kan vinne for innsatsen i to ulike filmer – «The Cobbler» og «Piksler».

Også på lista

Andre skuespillere som stiller med individuell vinnersjanse i verstingkåringen, er Katherine Heigl (37) i «Home Sweet Hell», Mila Kunis (32) i «Jupiter Ascending», Johnny Depp (52) i «Mortdecai», Tatum Channing (35) i «Jupiter Ascending» og Jennifer Lopez (46) i «The Boy Next Door» – for å nevne noen.

Superhelteventyret «Fantastic Four» er også i hardt vær med fire ulike nominasjoner, deriblant for beste film.

I fjor var Cameron Diaz (43) blant stjernene som ble «hedret» – i konkurranse med disse.

Razzie.com: Hele nominasjonslisten

Ny oppturspris

Nytt av året er den såkalte «Redeemer Award», som skal hedre tidligere verstingvinnere eller nominerte som i ettertid har markert seg i positiv retning. I år kjemper Elizabeth Banks (41), M. Night Shyamalan (45), Will Smith (47) og Sylvester Stallone (69) om utmerkelsen.

Tidligere har «Twilight» stukket av med en rekke Razzie-priser. Halle Berry (49) har også hatt «æren». Hun valgte faktisk å stille opp og ta imot trofeet. Det samme gjorde Sandra Bullock (51) i 2010.

Norske Harald Zwart (50) har også være regi-nominert.

Kandidatene stemmes frem av journalister og kinopublikum verden over. Deretter er det medlemmene av «the Golden Raspberry Award Foundation» som avgjør hvem som vinner.

Diskuter: Hvilke filmer og stjerner er dine favoritter eller verstinger i løpet av fjoråret? Kjør debatt i kommentarfeltet.

Årets verstingpriser deles ut for 36. året på rad lørdag 27. februar i California, dagen før Oscar-akademiet inviterer til mer storslått feiring av fjorårets beste filmprestasjoner og utdeling av gullmennstatuetter.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder