NY INDY: Chris Pratt har blitt et kjent navn i løpet av de siste årene, og Indiana Jones kan gi han nok et karriereløft. Foto: Charles Sykes,

Chris Pratt ønskes som ny Indiana Jones

Disney har vist interesse for å gi nytt liv til «Indiana Jones»-filmene, og det ryktes at Chris Pratt kan få overta hatten og pisken.

  • Ida Christine Johannessen

Disney er i vinden for tiden, med Marvel, «Star Wars» og sine egne familiefilmer skulle man tro de hadde nok å henge fingrene i. Likevel kjøpte de rettighetene til «Indiana Jones» fra Paramount i 2013 og ønsker nå å gi nytt liv til den populære karakteren.
Ryktene skal ha det til at studioet allerede har sett seg ut en arvtager etter Harrison Ford, ifølge Deadline. Disney skal være interesserte i å se Chris Pratt i rollen som Indy, som de håper å lage en ny filmserie om.
Pratt ble et kjent navn etter at han hadde hovedrollen som Peter Quill i Marvels «Guardians of the Galaxy» i fjor, og nå blir han også å se i den mye omtalte oppfølgeren til «Jurrasic Park» – «Jurrasic World».

INDIANA JONES: Harrison Ford under innspillingen av «Indiana Jones og krystallhodeskallenes rike» i 2007. Foto: Steven Spielberg,

Harrison Ford har hatt rollen som Indiana Jones i fire filmer om den eventyrlystne arkeologen. Først i «Jakten på den forsvunne skatten» i 1981, og senere i «Indiana Jones og de fordømtes tempel» (1984), «Indiana Jones og det siste korstog» (1989) og som en litt eldre utgave i «Indiana Jones og krystallhodeskallenes rike» i 2008. Ford dukket også opp i en tv-serie fra 1993 som handlet om den unge Indy.

Hos IMDB er Steven Spielberg oppført som regissør, som han var på alle de foregående filmene, og Harrison Ford er også ryktet til rollelisten. Det kan da spekuleres i om filmene skal fungere som et tilbakeblikk for den eldre Fords Indy-utgave.
Filmen, eller filmene, har foreløpig ingen planlagt premiere. Trolig leker bare Disney med tanken på å gjenoppta en gammel helt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder