OMSTRIDT FILM: Kyrre Hellum, Arthur Berning, Andreas Cappelen og Mads Ousdal spiller i filmen «Arme riddere». Foto: Fantefilm Fiksjon AS / Nordisk Film Distribusjon AS

«Arme Riddere» til prestisjefestival i USA

Den omstridte norske filmen skal vises under Robert De Niros Tribeca Festival i New York neste måned.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL
Tribeca Film Festival

«Arme Riddere », som er regissert av Magnus Martens og baserer seg på en historie av Jo Nesbø, er plukket ut blant 5950 filmer til å bli vist under den store, årlige filmfestivalen.

- Det er utrolig hyggelig, og vi ser på det som en stor ære, sier produsent Are V. Heidenstrøm i Fantefilm Fiksjon til VG Nett.

- Å bli valgt ut blant nesten 6000 filmer som slåss om plassen, er kjempegøy.

- Gleder oss

Sammen med regissør Martens og produsent Martin Sundland tar Heidenstrøm turen over til New York for å overvære begivenheten.

- Forhåpentligvis får vi med oss noen av skuespillerne også. Vi blir en god gjeng, og vi gleder oss veldig. Det blir spennende å se hvordan New York-publikumet tar imot filmen, sier Heidenstrøm.

Fikk ikke terningkast

Det vakte stor oppsikt i desember i fjor at VGs anmelder Jon Selås valgte ikke å anmelde filmen. Selås fikk for mange assosiasjoner til Utøya-massakren 22. juli, og kinoopplevelsen resulterte i omstridte «Den umulige anmeldelsen ».

«...For meg vokser klumpen i brystet: Jeg blir ikke kvitt bildene. Nedslaktingen vekker assosiasjoner jeg ikke burde fått og antydninger som ikke burde vært der», lød det i Selås' forklaring på hvorfor han ikke klarte å gi den mørke actionkomedien terningkast.

PRODUSENTER: Are Heidenstrøm (t.v.) og Martin Sundland har produsert «Arme riddere». Foto: VG

Det falt filmprodusentene tungt for brystet , og produsent Sundland uttalte at VG-anmelderen og avisen med dette var med på å gi filmen et urettferdig stempel.

LES OGSÅ: Lunken respons - skylder på VG

- Funker i utlandet

Heidenstrøm vil ikke dra opp igjen den gamle anmelderdisputten, men sier at han ser på Tribeca-invitasjonen som en veldig anerkjennelse.

- Bare det at «Arme Riddere» blir plukket ut, viser at den funker i utlandet med den humoren og historien den har. Da filmen hadde lukket visning under Filmfestivalen i Berlin, resulterte det i at den ble solgt til flere store europeiske filmnasjoner, deriblant Tyskland og England.

Heidenstrøm vil ikke spå hva Tribeca-visningen vil bety for videre etterspørsel.

- Men det er en av verdens største festivaler, og alle i hele verden er der.

Blodig komedie

«Arme Riddere» handler om fire kolleger som plutselig får 12 rette i Tipping og håver inn over 1,7 millioner kroner - som de må dele seg imellom. Premien viser seg vanskelig å dele på fire, og det hele får et makabert utfall.

SE BILDER FRA FILMEN

VGTV: Se filmtraileren

Filmen settes opp i Cinemania-seksjonen under Tribeca 21. april. Det blir internasjonal premiere for filmen, som første gang ble vist på norske lerreter før jul.

INITIATIVTAGER: Robert de Niro (68) står bak Tribeca film festival. Her på et bilde fra fjorårets arrangement. Foto: AFP

«Dette er det programmet hvor festivalen frister publikum med de beste og mest spennende sjangerfilmene fra hele verden. Det er filmer som utvider sjangergrensene for å underholde, sjokkere og engasjere», skriver Norsk Filminstitutt i en pressemelding.

Tribeca Film Festival ble startet i 2002 av blant andre Hollywood-veteran Robert De Niro som en respons på terrorangrepet på World Trade Center 11. september 2001. Dette angrepet hadde en svært negativ effekt på TriBeCa-nabolaget på Manhattan. Målet med festivalen er å la publikum oppleve filmens kraft og å feire New York City som en viktig by for filmskapere.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder