HYLLES FOR MOTET: Norske Deeyah Khan har nok en gang blitt nominert til en svært prestisjetung pris. Foto: Fredrik Solstad / VG

Norske Deeyah Khan kan vinne Emmy for nynazist-film: - En stor overraskelse

Khan vant Emmy i 2013, nå kan hun vinne igjen etter å ha gått i nærkontakt med amerikanske nynazister.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Deeyah Khan kan vinne prisen i kategorien Emmy-prisen i kategorien internasjonale nyheter og aktualitetsprogram.

Åtte andre filmer er nominert. Khan lagde filmen «White right: Meeting the enemy» hvor hun møter amerikanske nynazister og dekker det største ytre høyre-arrangementet i nyere tid i USA.

– Jeg er veldig takknemlig og ydmyk etter å ha fått denne nominasjonen. Det var en stor overraskelse for meg, sier hun til VG.

– Den vil hjelpe meg slik at jeg kan fortsette arbeidet mitt, og på min måte: Jeg lager filmer med full kreativ frihet som en uavhengig filmskaper. Men mest av alt bidrar en nominasjon som dette til at kringkastere og sponsorer får trygghet til å tørre å satse på en filmskaper som meg.

les også

Kjendisene hyller Deeyah Khan

les også

Deeyah Khan om å bli goodwillambassadør: – Stolteste øyeblikket i mitt liv

– Vi gratulerer de nominerte for deres standhaftighet og for motet de utviser i sin dekning, og vi erkjenner også at vi nå må gratulere dem for å stå i mot regjeringer som i sterk grad forsøker å begrense hva de rapporterer og forsøker å tvinge dem ut av bransjen, sier Bruce Paisner, president for International Academy of Television Arts & Sciences om de nominerte, sier han i følge Deadline.

les også

Vant Emmy med æresdrapsfilm i natt

Filmen er Khans fjerde dokumentarfilm, og hun har tidligere vunnet en rekke priser. Hun vant Emmy for sin første dokumentar «Banaz: A love story», om æresdrapet på en ung kurdisk-britisk jente i 2013.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder