SOLGT: Denne laserpistolen har auksjonshuset Juliens fristet med siden april. Lørdag byttet den eier. Foto: Handout/Reuters

«Star Wars»-klenodium solgt for 4,5 millioner kroner

Våpenet som Harrison « Han Solo» Ford brukte i «Episode VI: Return of the Jedi» i 1983, er gått under hammeren i Las Vegas.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

550.000 dollar, eller 4,5 millioner kroner, bladde kjøperen opp for laserpistolen under en auksjon hos Julien i spillebyen lørdag.

Fått med deg? De skal lage ny «Star Wars»-trilogi

Klenodiet ble brukt i den aller siste av de originale «Star Wars»-filmene og har til nå tilhørt den amerikanske filmkunstdesigneren James L. Schoppe. Han jobbet med «Episode VI: Return of the Jedi», eller «Jedi-ridderen vender tilbake», som er den norske tittelen, og ble nominert til Oscar for sin innsats.

les også

Filmanmeldelse «Solo: A Star Wars Story»: Overflødig Solo

Maleriet ble solgt for noen hundrelapper: Nå kan eieren få 800 millioner

Schoppe har hatt pistolen liggende nedpakket i over 30 år. Den er ikke ekte, men hovedsakelig laget av tre.

Hvem som kjøpte? Jo, det var det amerikanske selskapet «Ripley's Believe It or Not», et slags museum med utallige rariteter, uvanlige gjenstander, kunst og opplevelser, melder Hollywood Reporter.

IKONISK: Harrison Ford, her i «Star Wars: The Force Awakens» i 2015. Da var det gått 38 år siden han først spilte rollen som Han Solo. Foto: Lucasfilm

Pistolen var den aller mest populære varen under auksjonen. Prisen er høyere enn hva lyssabelen til Luke Skywalker gikk for i fjor. Også da var det Ripleys som la pengene på bordet – 3,7 millioner kroner.

Ellevilt: Solgte livet sitt for to millioner

Det er likevel langt igjen før kjøpesummen kan måle seg med fjorårets svimlende klenodiumssalg. Da gikk en versjon av droiden R2-D2, brukt i flere «Star Wars»-filmene, for drøyt 23 millioner kroner under en auksjon i Los Angeles.

Fått med deg? Prince-gitar solgt på auksjon

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder