DANSER MED STJERNENE: En barndomsdrøm går i oppfyllelse for 25 år gamle Mona Berntsen i natt. Foto:PRIVAT,

Norske Mona (25) danser på Oscar-scenen i natt

LOS ANGELES (VG) Som barn drømte Mona Berntsen fra Bærum om å få delta på Oscar-utdelingen. I natt danser hun foran verdens største filmstjerner.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Det er helt sinnsykt, sier den norske danseren til VG under kostymeprøvene - bare timer før hun skal danse på scenen med stjerner som Neil Patrick Harris, Common og John Legend.

Mona Berntsen har trent på Oscar-showet i nesten to uker. I gangene går verdens største stjerner og forbereder seg til verdens gjeveste prisutdeling.

– Det er gøy å være her, selv om det er i joggdress da, ler danseren og fortsetter:

– Det er så mye talent i samme rom og det er så gøy å lære av dem og se hvordan de jobber. De menneskene her har også startet med en drøm, jobbet hardt og nå er de her.

– Hvordan står det til med nervene?

– Det er klart jeg er veldig spent. Det er noe helt spesielt med direktesendinger. Du får kun en sjanse, og det er litt skummelt.

LES OGSÅ:Tyldum: – Ikke så mye å være nervøs for

Hemmelige dansenummer

Akkurat hva hun skal gjøre på scenen er hemmelig, men hun er med i flere dansenummer og har fått tilpasse kostymer og sminke.

– Jeg har danset på andre prisutdelinger, som Grammy’s og VMAs, men dette er noe helt annet. Her er det de beste av de beste som lager kostymene våre, og sminke og hår. Når vi danser handler det om å fange en stemning i for eksepel en film, ikke bare å følge en korografi, sier Berntsen.

Av alle hun danser med, gleder hun seg aller mest til nummeret med John Legend og Common som skal framføre soundtracket til filmen Selma.

– Jeg har alltid vært stor fan av dem, så det blir ekstra stas sier hun.

Stor spenning

Sett med norske øyne er det knyttet stor spenning opp mot nattens Oscar. Morten Tyldums «The Imitation Game» er nominert i hele åtte kategorier: «beste filmklipp», «beste produksjonsdesign», «beste originalmusikk», «beste regi», «beste tilrettelagte manus» og «beste film».

I tillegg er Keira Knightley nominert for «beste kvinnelige birolle», mens Benedict Cumberbatch er nominert for «beste mannlige hovedrolle».

Også Torill Kove fra Hamar er nominert i kategorien «beste animerte kortfilm» for sin film «Me and my Moulton».

PS: Oscar-utdelingen i Los Angeles finner sted kl. 02.30 natt til mandag norsk tid. Du kan følge utdelingen på TV6 og TV3. Der starter sendingen med et ekspertpanel 00.30, og deretter senes det fra rød løper fra 01.00. 02.30 starter selve prisshowet. VG har journalister både i Los Angeles og Oslo som vil gi løpende dekning av kjoler, kjendiser og filmpriser gjennom natten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder