Tyldum: - Alltid hatt lyst til å lage film som starter med Universal-logoen

SAMARBEIDER I NY THRILLER: Mark Wahlberg og norske Morten Tyldum. Foto: Wenn/Øystein David Johansen

Tyldum + Wahlberg =Sant

Den norske regissøren har ikke bare «Tordenskjold» på gang. Nå er han knyttet til en ny thriller med Hollywood-stjernen Mark Wahlberg.

  • Øystein David Johansen

Artikkelen er over åtte år gammel

Morten Tyldum fikk tidligere i måneden støtte til å lage storfilmen om den dans-norske sjøhelten Tordenskjold. Etter suksessen med «Hodejegerne» fikk han sin mulighet til å regissere sin første Hollywood-film, thrilleren «What Happened to Monday?». Den er fortsatt under forproduksjon, men nå har Tyldum fått nok et oppdrag i filmhovedstaden.

Ifølge The Hollywood Reporter er Tyldum nå knyttet til thrilleren «The Disciple Program» med ingen ringere enn Mark Wahlberg i hovedrollen. Tyldum selv gleder seg stort til det kommende samarbeidet.

- Mark Wahlberg er en veldig hyggelig og utrolig proff skuespiller. Han har sendt meg noen manus siden han ville vi skulle jobbe sammen, forteller Tyldum og legger til.

- Jeg tente voldsomt på «The Disciple Program», som også er perfekt for Mark.

Det handler om en mann som starter etterforskningen av sin kones mystiske dødsfall. Filmen skal produseres av Hollywood-giganten Universal, noe som er nok et steg opp for den norske regissøren.

- Det er utrolig stas med Universal som studio. Jeg har alltid hatt lyst til å lage film som starter med Universal-logoen, sier Tyldum.

Mark Wahlberg er også produsent for filmen og han har altså selv sendt forskjellige manus til den norske regissøren. Hollywood-stjernen har tidligere har uttrykt stor begeistring for «Hodejegerne», som Tyldum regisserte. Så bra synes Wahlberg at den norske thrilleren var at han har lansert seg selv som produsent og som hovedrolleinnehaver for en amerikansk nyinnspilling.

Mer om

  1. Hollywood

Flere artikler

  1. Morten Tyldum lager Hollywood-film om britisk krigshelt

  2. Ben Affleck samarbeider med Morten Tyldum

  3. Deadline: Morten Tyldum utvikler amerikansk «Hodejegerne»

  4. Bond-produsenter snuser på norsk regissør

  5. Morten Tyldum skal regissere Alicia Vikander

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder