GIKK BORT: Carrie Fisher døde av hjerteinfarkt i desember 2016. Foto: Chris Pizzello AP

Ingen Carrie Fisher i «Star Wars Episode IX»

Hennes egen bror har fortalt at den avdøde skuespilleren kom
til dukke opp i den niende «Star Wars»-filmen, men dette blir nå avvist av produksjonsselskapet.

Artikkelen er over to år gammel

Carrie Fisher, som har spilt rollen som Prinsesse Leia i flere av «Star Wars»-filmene, døde i desember i fjor, 60 år gammel.

Da var innspillingen av den kommende filmen, nummer åtte i rekken, allerede ferdig. Der er Fischer med. Det er hun ikke når man starter opp innspillingen av den niende filmen, selv om Prinsesse Leia opplagt var tiltenkt en rolle også der.

– Dessverre. Vi hadde ikke startet på manus ennå selv om vi var godt i gang med «Episode IX» i tankene våre. Vi måtte starte på nytt i januar. Dessverre blir det uten Carrie, sier Kathleen Kennedy, som er president for Lucasfilm til ABC News.

Les også: Norske Ingvild den nye Prinsesse Leia

Se den rykende ferske traileren til «Episode VII - The Last Jedi» her (saken fortsetter under):

Misforståelse

Skuespillerens bror, Todd Fischer, har tidligere fortalt til ulike medier at søsteren også skulle være med i nummer ni. Kennedy tror det beror på en misforståelse.

– Han var sikkert forvirret fordi vi hadde gjort alt ferdig med nummer åtte, og Carrie er helt fenomenal i den. Vi er veldig glade for at vi klarte å bli ferdig med innspillingen av den i sommer. Dessverre døde Carrie, sier Kennedy.

Disney-direktør Bob Iger ga allerede tidligere i år uttrykk for at Fisher neppe ville bli å se i flere filmer etter «Episode VIII».

– I «Rogue One» lagde vi noen av karakterene digitalt. Vi kommer ikke til å gjøre det med Carrie, sa Iger.

Lest denne?: Carrie Fisher kjørte rundt i en liten Renault i Oslo og kjøpte hatter

DEN GANG DA: Mark Hamill (Luke Skywalker), Carrie Fisher (Prinsesse Leia) og Harrison Ford (Hans Solo) i den første «Star Wars», som kom ut i 1977. Foto: AP

Norsk Leia

«Rogue One» var den første filmen fra «Star Wars»-universet som ikke går inn som en en del av episode-serien. Men den inneholdt likevel enkelte kjente karakterer, som Darth Vader. Filmen fikk terningkast fem i VG, og ble av anmelder Sandeep Singh omtalt som den beste «Star Wars»-filmen på 36år.

I denne filmen spilte norske Ingvild Deila rollen som Prinsesse Leia. Karakteren hadde riktig nok en svært liten rolle i filmen, og ansiktet var digitalisert til å ligne en ung Carrie Fisher.

«Star Wars Episode IX» kommer ikke til å ha premiere før i mai 2019. «Star Wars Episode VIII – The Last Jedi» kommer derimot ut i desember i år. I den er blant andre Laura Dern og Benicio Del Toro blant nye skuespillere som dukker opp.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder