KAN VINNE: Leonardo Dicaprio og Kate Winslet er begge Oscar-nominert. Her er de sammen under Screen Actors Guild Awards (SAG-prisene) i LA 30. januar. Foto: Larry Busacca , Afp

Årets elleville Oscar-gavedryss: Dopapir, luksusreiser og «vampyrløft» av brystene

Ikke bare kan de vinne filmbransjens gjeveste pris: De Oscar-nominerte får også gaver verdt nær to millioner kroner.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Hvert år lar vi oss sjokkere av de overdådige gavepakkene som kommer Oscar-kandidatene til gode. I fjor var vår egen Morten Tyldum blant de nominerte som blant annet fikk vibrator, luksusreiser og et kurs i tankekontroll til en samlet verdi av rundt én million kroner.

I år er Leonardo DiCaprio, Kate Winslet og svenske Alicia Vikander blant dem som har en pakke verdt 200.000 amerikanske dollar, eller 1,7 millioner norske kroner, i vente.

Bakgrunn: Dette er årets Oscar-nominerte.

Ifølge underholdnings- og bransjenettstedet The Wrap, inkluderer årets gavedryss en 10-dagers luksusreise til Israel verdt 470.000 kroner, ett års fri leie av Audi-bilder verdt 385.000 kroner og sjokoladegodteriene M&M med de nominertes navn på, verdt 2500 kroner.

SKUESPILLERNOMINERTE: Dette er de nominerte i årets skuespiller-kategorier: Øverst f.v.Bryan Cranston, Matt Damon, Michael Fassbender, Eddie Redmayne, og Leonardo DiCaprio; Brie Larson, Saoirse Ronan, Charlotte Rampling, Jennifer Lawrence og Cate Blanchett; Mark Rylance, Christian Bale, Tom Hardy, Sylvester Stallone og Mark Ruffalo; Alicia Vikander, Rachel McAdams, Rooney Mara, Kate Winslet og Jennifer Jason Leigh. Foto: Staff , Reuters

Blant de noe mer eksentriske gavene skal det være svettereduserende lapper til å ha under armene, diett-gummibjørner og tre timer med treningseksperten Jay Cardiello. Sistnevnte skal ha en verdi på 12.000 kroner.

Ifølge nyhetsbyrået AP har Oscar Akademiet i flere år tatt avstand fra gavepakkene som blir delt ut i forkant av utdelingen. Et eget selskap, Distinctive Assets, står bak stjernenes spesialbehandling.

Leste du: Morten Tyldum får Oscar-gaver verdt én million.

Et av argumentene selskapet bruker, er at om ikke de nominerte vinner en pris, kommer de uansett ikke tomhendte hjem fra Oscar-utdelingen.

VANT SAG: Senske Alicia Vikander vant en SAG-pris for birollen i «The Danish Girl» 30. januar. Hun er nominert til Oscar for samme rolle. Foto: Kevork Djansezian , Afp

I årets pakke har de også inkludert en vibrator, luksusdopapir som koster 2400 kroner (tidligere anbefalt av Gwyneth Paltrow i hennes Goop-nyhetsbrev) og et såkalt «vampyr-brystløft» verdt 16.000 kroner.

Vampyr-behandlingene ble verdenskjent etter at Kim Kardashian la ut et bilde av sitt blodige ansikt på bildedelingstjenesten Instagram under en behandling. Den går ut på at man tapper blod fra personen som skal ha behandlingen, sentrifugerer det for å skille ut plasmaen PRP, og så sprøytet inn igjen i området en ønsker «forynget». Ifølge Cosmopolitan skal teknikken stimulere collagen-produksjonen og gi deg glød.

Les mer: Kim Kardashian sprøyter inn blod for å se yngre ut.

I år deles Oscarprisen ut søndag 28. februar, og Chris Rock skal være programleder. I år, som i fjor, har det stemmegivende Oscarakademiet fått mye kritikk for manglende variasjon både i medlemsmassen og blant de nominerte. Diskusjonen har gått under emneknaggen #OscarsSoWhite i sosiale medier.

Flere svarte skuespillere, som Will Smith og Jade Pinkett Smith, har varslet at de vil boikotte hele utdelingen.

Mer om Akademiet: Eldre, hvite menn avgjør Oscar

Ifølge amerikanske skatteregler, må stjernene som tar imot gavepakken skatte av gavenes verdi.

Se hele gavelisten på The Wrap.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder