ÅRETS OSCAR-VERT: Chris Rock leder Oscar-showet, som han gjorde i 2005. Foto: Kevin Winter , All Over Press

Derfor skriver Oscar-vert Chris Rock om åpningsmonologen

Diskusjonen har rast om «helhvite» Oscar-nominasjoner den siste tiden. Oscar-vert Chris Rock kommer ikke til å la det gå ukommentert.

  • Øystein David Johansen

Artikkelen er over fire år gammel

Den siste uken har både skuespillere og bransjefolk engasjert seg etter at kritikken har kommet mot Akademiet om lite mangfold blant de nominerte. Hashtagen #OscarsSoWhite har blitt bru Oscar-utdelingen.

Fredag kom nyheten om at Akademiet setter i gang tiltak med sikte på å bedre representasjonen, og nå tenker Oscar-vert Chris Rock til å kommentere det hele.

– Han gleder seg og kommer ikke til å trekke seg. Han skrev introen for en uke siden, men siden debatten startet har han sagt at han kommer til å kaste alt, og skrive noe helt nytt, sier Oscar-produsent Reginald Hudlin til Entertainment Tonight

– Jeg er helt sikker på at han vil levere noe som folk kommer til å snakke om i flere uker, sier han.

OSCAR-VINNER: Steve McQueen vant Oscar for beste film i 2014 med «12 Years A Slave». Foto: Luke Macgregor , Reuters

Steve McQueen, som vant Oscar for beste film med «12 Years A Slave» er intervjuet i The Guardian i dag. Han sammenligner situasjonen i filmbransjen med slik det var med MTV i begynnelsen da det nesten ikke ble vist videoer med fargede artister. Han håper det kommer endringer raskt.

– Jeg håper vi ser tilbake på dette om 12 måneder og ser at dette var et vannskille, sier han om debatten som har rast de siste ukene.

Også George Clooney har kommentert oppstyret og faktumet at ingen fargede skuespillere har blitt nominert til Oscar de to siste årene.

– For ti år siden gjorde Akademiet en bedre jobb. Tenk på så mange afroamerikanere som var nominert. Jeg vil også si det slik: Jeg tror ikke bare det dreier seg om hvem man velger, men også om hvor mange muligheter er det for minoriterer i film, spesielt i kvalitetsfilm? sier han til Variety.

– Jeg synes afroamerikanere har et poeng i at filmindustrien ikke representerer dem godt nok. Det er helt sant.

Mer om

  1. Oscar

Flere artikler

  1. Chris Rock til angrep på «hvite Hollywood»

  2. Oscarprisen i krise etter «Blenda-hvit»-kritikk

  3. I natt avgjøres Oscar

  4. Skandinaver i celebert Oscar-selskap

  5. Alexander Skarsgård: – Det er ikke nok mangfold på film

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder