HOLLYWOOD-DRONNING: Julia Roberts, her på en galla i Los Angeles i fjor sommer.

HOLLYWOOD-DRONNING: Julia Roberts, her på en galla i Los Angeles i fjor sommer. Foto:Lucy Nicholson,Reuters

Julia Roberts mistet mamma

For andre gang på ett år mister Julia Roberts (47) en av sine nærmeste.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Hollywood-stjernens mor, Betty Lou Bredemus, døde torsdag, melder store amerikanske medier som USA Today, New York Daily News og People. Hun ble 80 år.

Bredemus skal ha slitt med lungekreft i halvannet år. Ifølge New York Daily News døde hun på Saint John’s Health Center i Santa Monica i California.

Søsteren døde brått

9. februar i fjor mistet Roberts halvsøsteren Nancy Motes – også hun datter til Bredemus – under dramatiske omstendigheter. Søsteren tok sitt eget liv – 37 år gammel. Dette skal ha vært et svært tungt slag for moren og resten av familien. Etter hendelsen flyttet Bredemus inn hos Roberts og hennes familie.

I SORT: Julia Roberts serverte sitt velkjente, brede smil under Oscar i fjor, men var kledd i helsort etter søsterens død. Foto:Jason Merritt,Afp

Roberts, som bare var ti år da faren døde av kreft, har så langt ikke kommentert morens bortgang.

Oscar-helg

Hollywood-stjernen er alltid fast innslag under den årlige Oscar-utdelingen, også i fjor – tre uker etter søsterens død. Like etter uttalte hun seg om søsterens bortgang i Wall Street Journal:

– Det finnes ikke ord som kan beskrive hva vi har gått gjennom. Iblant må vi ta time for time og bare forsøke å se fremover. Man ønsker ikke at noe fælt skal skje med noen, men det er så mange tragiske, smertefulle og uforklarlige ting i verden. Som med alle utfordrende og fortvilte situasjoner, må vi vinne en vei gjennom det som familie, sa filmstjernen.

Om Roberts blir å se på den røde løperen når den 87. utdelingen i rekken i Los Angeles natt til mandag, er uvisst. 47-åringen, som vant Oscar for «Erin Brockovich» i 2001, er i år ikke nominert til noen priser.

Roberts er for tiden aktuell i HBO-serien «The Normal Heart».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder