Ny «Star Wars»-trailer avslører: Darth Vader er tilbake!

Den nye traileren til «Rogue One: A Star Wars Story» får fansen til å juble. Hvorfor, spør du? Vi får se et glimt av Darth Vader.

  • Felicia Alvsing

Artikkelen er over tre år gammel

Den andre traileren for Disney's «Star Wars»-spinoff «Rogue One: A Star Wars Story» kom midt under torsdagens OL-sendinger, og det gikk ikke ubemerket hen.

Fansen har fylt opp sosiale medier med gledestweets og memes siden traileren kom, og det de alle snakker om er at den største skurken av dem alle er tilbake:

Selveste Darth Vader.

Me after seeing Darth Vader in the #RogueOne trailer https://t.co/SMIBiAtuMR

Første i rekken

«Rogue One: A Star Wars Story» er den første i en rekke av fremtidige «Star Wars»-spinoffilmer. Med i filmen er blant annet Felicity Jones, Forest Whitaker og Mads Mikkelsen. Ettersom filmen er frittstående fra historien, er den ikke direkte koblet til fjorårets kassasuksess «Star Wars: The Force Awakens», eller sistnevntes oppfølger «Star Wars: Episode VIII» som kommer i 2017 - selv om alle filmer, selvfølgelig, finner sted i «a galaxy far, far away».

Les VGs anmeldelse av «The Force Awakens»

Så du denne? Röyksopp lager «Star Wars»-låt med legendarisk produsent

Kassasuksess

Handlingen i «Rogue One: A Star Wars Story» foregår mellom film nummer tre og fire i originalserien, og fokuserer på en gruppe opprørere som skal forsøke å stjele planene for Dødsstjernen.

I vår kom den første traileren, men der var det ingen Darth Vader å se. Nå kan det se ut til at fansen gleder seg enda mer til den kommende filmen.

«Rogue One: A Star Wars Story» er den første frittstående «Star Wars»-filmen, og den har norgespremiere 14. desember. Filmen er regissert av Gareth Edwards.

Sist gang fansen fikk sin «Star Wars»-dose var i desember da den syvende filmen i rekken «Star Wars: The Force Awakens» hadde premiere, og den ble tvert en braksuksess. Allerede én måned før premieren hadde det blitt solgt forhåndsbilletter for 430 millioner kroner i USA. Den ble også den raskeste filmen i verden til å tjene inn én milliard dollar.

Les også: Disney i forhandlinger om ti nye «Star Wars»-filmer

Også her til lands ble den syvende i rekken en stor suksess. Hele 200 mennesker trosset kulden og sov utenfor Colosseum kino i Oslo for å være de første som sikret seg billett til «Star Wars: The Force Awakens».

Les også

Mer om

  1. Star Wars
  2. Disney
  3. Sosiale medier

Flere artikler

  1. Norske Ingvild Deila (29) kan bli den nye prinsesse Leia

  2. Filmanmeldelse «Rogue One: A Star Wars Story»: Mest intense Star Wars-opplevelsen på 36 år

  3. Ingen Carrie Fisher i «Star Wars Episode IX»

  4. Carrie Fisher med i kommende «Star Wars»

  5. Disney kunngjør ny «Star Wars»-trilogi

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder