KUL: Aksel Hennie . kul fyr, kul skuespiller, som omtaler reisen med Herkules som svært kul.

KUL: Aksel Hennie . kul fyr, kul skuespiller, som omtaler reisen med Herkules som svært kul. Foto:Terje Bringedal,VG

Aksel Hennie om «Hercules»-rollen: - Guttedrømmen er oppfylt

Aksel Hennie sier kun ett ord i «Hercules». Men han omtaler
gjerne filmen som en guttedrøm.

Borghild Maaland
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

– Jeg er utrolig takknemlig for å ha vært med på dette. Det har vært en veldig kul reise, og nå skal endelig filmen presenteres for mitt publikum, folk i Norge, sier Hennie entusiastisk.

De siste årene har han tatt spranget over til det internasjonale filmlivet. Det har ført til rollen som Tydeus, Hercules' rå og stumme medhjelper, og til samspill med blant andre Morgan Freeman og Clive Owen i «The Last Knights».

– Jeg er veldig heldig akkurat nå! Har følelsen av å oppleve noe som er litt større enn meg sjæl. Jeg har jobbet med folk jeg tidligere bare kunne drømme om å spille sammen med. Det er fantastisk gøy, understreker Hennie.

To av dem han har jobbet med er de store karakterskuespillerne John Hurt i «Hercules» og Morgan Freeman i «The Last Knights».

– Å være sammen med dem på settet, var som å være i en masterclass hver gang. John Hurt og Morgan Freeman er skuespillere som stiller på settet med tyngde, ro og kunnskap. De har en naturlig autoritet, og beviser at de beste gutta også er de meste sjenerøse og inkluderende, fortsetter Hennie.

I AKSJON: Aksel Hennie sier ikke stort, men har en sterk fysisk tilstedeværelse i «Hercules». Foto:,SF Norge

– Samtidig blir det mer og mer synlig at vi i Skandinavia har et høyt faglig nivå. Nå er det få i Hollywood som ikke ser europeisk og skandinavisk film. Det er inspirerende og det er ingen tvil om at det vil gi ringvirkninger for flere skuespillere og filmskapere, mener Hennie.

Han vil ikke ut med nye filmplaner, men satser fullt på lanseringen av «Hercules». Etter premieren i Oslo står Berlin for tur. Men en tur innom Haugesund den 16. august håper Hennie å få til. Da er det Amanda-utdeling og Hennie er nominert for hovedrollen i «Pionér». Der spiller han en dykker som mister broren sin under en dykker-ulykke. Hennie har ved flere anledninger snakket om at rollen har paralleller til forholdet mellom Aksel og broren som døde under en fallskjermulykke for snart tre år siden.

– Det å bli nominert for den rollen, er veldig spesielt for meg. Filmen betyr enormt mye for meg fremdeles. Jeg er i en situasjon nå der jeg kan se tilbake på roller jeg har drømt om. Men mye gjenstår - det blir aldri slutt på interessante karakterer eller gode historier, sier Aksel Hennie.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder