SPILLER DEN MANNLIGE HOVEDROLLEN: Colin Farrell spiller tjeneren John i Liv Ullmanns film «Frøken Julie» Foto:Helen Sloan,Maipo film

Lunken mottakelse for Ullmann-film: Tung og prektig

TORONTO (VG) To viktige bransjeblader har anmeldt Ullmann-filmen «Frøken Julie» fra Toronto. Ingen av dem er overbegeistret etter den storstilte premieren i går.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Liv Ullmann og hovedrolleinnehaver Jessica Chastain fikk mye oppmerksomhet i festivalbyen i går. Et stort internasjonalt presseoppbud ville ha med seg premieren på den norskefilmen, med Hollywood-stjernene Jessica Chastain og Colin Farrell på rollelisten.

Nå har også de første anmeldelsene kommet. Toneangivende Hollywood Reporter og Variety har begge vurdert filmen, og reaksjonene er ikke overstrømmende.

- En tung og prektig affære som savner relevans, som bare innimellom viser styrke, skriver bladet om klasse-dramaet satt til Irland i 1890.

Hollywood Reporter skriver at filmen ikke er noen forbedring fra Mike Figgis-filmadaptsjon fra 1999, som de også mente var like teatralsk.

Bladet berømmer de to skuespillerne Jessica Chastain og Colin Farrell, men skriver likevel at ingen av dem kommer ordentlig i fokus i filmen.

Varietys anmelder deler mange av de samme synspunktene. «Frøken Julie» sliter med å fungere som film på tross av imponerende rolletolkninger, skriver bladet.

- Det at den slavisk følger kildematerialet gjør Ullmanns adapsjon perfekt for teaterskolen, men hindrer den fra å bli levende på film.

Nesten hele handlingen foregår inne på kjøkkenet, og filmen blir for pratsom, mener anmelderen.

Ullmanns film oppleves veldig teatralsk, og avsondret fra den ytre virkeligheten, skriver anmelderen.

Filmens produsent Synnøve Hørsdal, som er her i Toronto, kommenterer tilbakemeldingene slik:

- Det har kommet tilbakemeldinger som er mer positive også, og jeg er helt sikker på at det vil komme flere. Filmen vi har laget er ganske tett opp til originalteksten av Strindberg. Det er ingen modernisering, og det var kanskje ikke det disse anmelderne ønsket seg. Det må vi bare ta med oss.

- Hvem er det filmen først og fremst henvender seg til?

- Den henvender seg primært til et voksent publikum, ikke primært til ungdom.

–Har Liv Ullmann fått med seg anmeldelsene?

- Det har hun helt sikkert, men jeg har ikke møtt henne ennå. Det er alltid en stor påkjenning å være regissør i sånne situasjoner.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder