Lagde forskjellige trailere til gutter og jenter

Den norske regissøren Ulrik Imtiaz Rolfsen har laget to ulike trailere til sin nye film «Haram»: Én for gutta og én for jentene.

Borghild Maaland
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Regissøren som står bak actionfilmen «Izzat» fra 2005 og TV-serien «Taxi», som gikk på NRK i fjor, har gjort et bevist valg når han skal henvende seg til publikum.

– Gutta er glad i at det skjer noe spennende. De vil ha action. Ungjenter og voksne kvinner vil ha en historie med substans. Jeg mener at i «Haram» er det mye av begge deler. Men å lage en trailer som får med seg begge deler, kunne fort blitt lapskaus. Jeg vil heller vise noe som appellerer til ulike kinogjengere, poengterer Rolfsen.

Se traileren for jentene øverst i saken!

«Syndig og ulovlig»

ETTERSPURT: Ulrik Rolfsen er klar for å prøve seg internasjonalt. FOTO:TERJE BRINGEDAL/VG Foto: ,

Regissøren står på spranget også internasjonalt. Han har avtale om å lage en amerikansk thriller, og flere produksjonsselskap i England vil lage remake av Rolsfenss TV-serie «Taxi».

Fredag 3. oktober er det premiere på det norsk-pakistanske action-dramaet om gangstere og familiehevn. Haram er arabisk for syndig og ulovlig. Historien spinner rundt smågangsteren Omar som blir beordret til å finne sin søster, som «alle» trodde var død, men som har levd i hemmelighet i Norge med en norsk mann.

Filmen er en slags oppfølger til Rolfsens suksess fra 2005, «Izzat». Rolfsen har et sterkt engasjement når det gjelder å skildre det norsk-pakistanske miljøet, og deltar gjerne i den offentlige debatt.

Jentene bestemmer

I «Haram» er det også heftig gangstervirksomhet, men også en følelsesladet historie. Derfor har regissøren laget to filmtrailere som skal lokke begge kjønn til kinoene.

– Alle vet at det er jentene som til syvende og sist bestemmer hvilken film man skal gå og se på kino. Jeg er opptatt av å fortelle en historie med innhold, med smerte. Det må være smerte i filmer, ellers så blir det ikke godt drama.

- Men det kan godt pakkes inn i underholdende action. Å presentere filmen som både underholdnings-action og drama ligger naturlig for meg. Jeg er dualistisk på det; jeg liker action, men det er ikke verdt noe dersom det ikke ligger følelser og drama i bunn. Jeg kan også røpe slutten - der står de «To be continued», så det kommer en oppfølger til «Haram», avslører Rolfsen.

Se traileren for gutta her:

Klar for turné

Filmen er spilt inn i løpet av to ukers tid til et budsjett på rundt 7,8 millioner kroner. Rolfsens nevø Elias Ali (20) debuterer i rollen som Omar.

Allerede fredag 26. september starter han en turné med filmen. Da er det festpremierer i Sarpsborg og Fredrikstad. I Fredrikstad avsluttes festlighetene med Club Haram, der musikken fra «Haram»; mye ny norsk rap, spilles. «Club Haram» ruller videre hele helgen, til Lørenskog, Lillestrøm, Sandefjord og Drammen før stort show ved Klingenberg kino i Oslo den 3. oktober.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder