I OSLO: - Denne solnedgangen er helt utrolig. Jeg liker virkelig dette stedet, sa Matt Dillon da VG møtte ham på Ekebergrestauranten. Foto: Magnar Kirknes

Matt Dillon festet i Oslo

EKEBERGRESTAURANTEN (VG) Matt Dillon (41) var mer opptatt av utsikten over Oslofjorden enn de andre gjestene da han festet i Oslo i går kveld.

ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Skuespilleren er i hovedstaden for å promotere filmen «Factotum», som har norgespremière i dag. Matt Dillon spiller hovedrollen som beatpoeten Charles Bukowski, og filmen er regissert av Bent Hamer.

- Helt utrolig

I går var den amerikanske superstjernen en av gjestene da den norske filmbransjen feiret seg selv på den nyrestaurerte funkisperlen Ekebergrestauranten.

Etter middagen tasset Matt Dillon ut på uteserveringen for å nyte utsikten over Oslofjorden. Med armene i kors sto han lenge for å få med seg siste rest av vårsolen.

- Denne solnedgangen er helt utrolig. Jeg liker virkelig dette stedet, sa Dillon, som til vanlig ser avenyer og høyhus fra sin leilighet på Upper West Side i New York.

Til Stockholm

Matt Dillon konstaterte også at måltidet han fikk, var helt på høyde med utsikten.

- Oh yes! Middagen smakte godt, sa han.

I morgen drar Matt Dillon og resten av «Factotum»-gjengen til Stockholm for å være med på «Først & sist» på NRK1. Fredrik Skavlan har flyttet hele redaksjonen til Sverige, og blant gjestene er også regissør Bent Hamer og produsenten Jim Stark.

Etter «Først & sist»-sendingen flys trioen tilbake til Norge i helikopter. Filmcrewet har nemlig fått landingstillatelse ved Akershus festing ettersom de skal på premièreforestillingen på Klingenberg kino.

- Jeg blir her til mandag, og det blir litt reising. Jeg skal til Stockholm i morgen, og jeg skal også innom Bergen, forteller Dillon til VG.

For fem år siden jobben han også sammen med Harald Zwart i «One Night at McCools». I et intervju med VG nylig fortalte Dillon at han ville ta en telefon til filmkameraten i løpet av Norges-oppholdet.

- Har du ringt Harald?

- Nei, men jeg tror han er i California. Han er en veldig fin fyr, og han er vel sammen med Veslemøy fortsatt? Jo, jeg tror det, sier Dillon.

Matt Dillon, som tidligere har vært sammen med Cameron Diaz, ville ikke si noe om sitt kjærlighetsliv. Men han var meget interessert i hvor de riktige utestedene var i Oslo.

Ifølge Matt Dillon ser han frem til å se «Factotum» i kveld.

- Liker filmen

- Jeg har bare sett en råklippet versjon, og jeg har ikke sett den endelige filmen. Men det jeg har sett, det liker jeg. Produksjonen minner meg litt om «Drugstore Cowboy» i forhold til at det var et lite crew, samt måten de lager film på, forteller Dillon.

«Drugstore Cowboy» fra 1989 var hans første film med Gus Van Sant, og dette var også filmen som satte fart på hans karriere som seriøs skuespiller.

Dillon hadde sin første filmrolle i 1979 - og i løpet av 1980-tallet ble han et ungpikeidol av dimensjoner etter å ha spilt i filmer som «The Outsiders», «Rumble Fish» og «Tex».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder