«Twilight»-stjerne til VG: - Løgnhistoriene suger

«Twilight»-skuespiller Nikki Reed, som nå er i Norge, har mye sympati med Kristen Stewart og Robert Pattinson som lever under et voldsomt mediepress.

Mari Glans
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

I sommer ble det kjent at Kristen Stewart (22) hadde vært utro mot kjæresten Robert Pattinson (26), noe som resulterte i en aldri så liten mediestorm.

De to superstjernene gikk i dekning, mens tabloidpressen gasset seg i skandalen. «Twilight»-stjernen Nikki Reed (24) sier at hun får medynk med sine mer berømte medspillere når mediene skriver negative ting om dem.

VGTV: SE INTERVJUET HER

«TWILIGHT»-PAR: Robert Pattinson og Kristen Stewart. Foto: SUMMIT ENTERTAINMENT / NORDISK FILM


- Klart du får sympati med dem, men vi ser humoren i det også, for vi vet jo om noe er sant eller ikke. Innimellom tar vi med artiklene til settet og sier «Hei, leste du at...» også spøker vi litt om det. Vi vet jo at sånt følger med når man er en del av noe som er så stort som «Twilight», mediene vil skrive ting som ikke stemmer. Det er en av de tingene som suger med dette, at folk sprer løgnhistorier om deg. Men du kan ikke bli sint, fordi det er en del av jobben. Man kan ikke la det ødelegge alt, fordi det er så utrolig mange bra aspekter ved å være med på dette, sier Reed.

I Norge

Hun er sammen medspiller Jackson Rathbone (27) i Norge for å promotere den siste « Twilight»-filmen «Breaking Dawn - Part 2 », og de skal kaste glans over den norske premieren som går av stabelen midnatt.

Artikkelen fortetter under bildet.

I NORGE: Nikki Reed og Jackson Rathbone kaster glans over festpremieren i Oslo. De møtte norsk presse torsdag. Foto: ROGER NEUMANN

Sliten

Reed er ganske utslitt etter 8 uker på veien, og innrømmer gjerne at livet som filmstjerne ikke bestandig er like glamorøst.

- All denne reisingen tar på, og jeg er utslitt, men fansen gir meg masse ny energi, sier Reed.

Den kvinnelige fansen er naturlig nok mest opptatt av gutta, og Reed har hørt mange gode historier.

- Kellan Lutz (som spiller vampyren Emmet Cullen) har opplevd mye rart. Under en meet-and-greet kom det et par jenter og prøvde å sette håndjern på ham, en annen gang fant noen ut hvilket hotellrom han bodde på og banket på døren. Han åpnet med bare et håndkle rundt livet og da besvimte en av jentene mens en annen gikk inn på rommet hans ga ham en stor kurv med kaker hun hadde bakt, ler hun.

Reed spiller vampyren Rosalie Hale i «Twilight»-filmene, og gruer seg til «Twilight»-sirkuset er over.

- Det er kjempetrist! Dette har vært en så massiv del av livet mitt. Det blir trist å ikke møte fansen lenger, synes hun.

Festing i LA

Reeds motspiller og kompis Jackson Rathbone er ikke så lei seg over «Twilight»-sagaens endelikt.

- Jeg har nytt hvert sekund, men det er vanskelig å si hva jeg vil savne. Det er så mye å se frem til i tiden som kommer, så det hadde vært kjipt å dvele ved fortiden. Jeg har aldri gjort det før, og har ingen planer om å begynne med det nå, sier han, men legger til at det har vært ordentlig stas å være med på «Twilight».

- Det har vært en fantastiske reise, og en fullstendig surrealistisk opplevelse. Jeg hadde aldri forestilt meg noe slikt.

Og mens det står på, passer skuespilleren på å ha det litt moro. For bare noen dager siden var han på stjernespekket nachspiel etter LA-premieren på filmen.

VGTV: VGTV møtte stjernene i Los Angeles

VGTV: Se filmtraileren her

- Det var veldig gøy, alle hadde med seg familiene sine og moret seg. Det ble en del drikking. Alle har jo behov for å slå ut håret og avreagere litt innimellom, du også sikkert, smiler han.

Jacksons beste minne fra «Twilight»-tiden var da han møtte skuespiller-gjengen for første gang i Portland, den gangen de fleste av dem fremdeles var nokså ukjente og hypen ennå ikke hadde tatt helt av. Da gikk de en del ut sammen.

- Det var fint å være anonym, før det be så svært. Nå er mange i mediene søkelys, men jeg føler ikke at det har forandret oss noe særlig. Vi er dem vi er, sier han.

Selv kunne han ha vært i samme posisjon. I utgangspunktet var det egentlig rollen som Edward Cullen, altså Robert Pattinsons rolle, 26-åringen forsøkte å kapre før han fikk den mindre rollen som Jasper Hale.

DISKUTER: Er det kjipt at dette er den siste filmen? Kjør debatt i kommentarfeltet neders i artikkelen.

LES FILMANMELDELSEN HER

I dag er Rathbone glad for at det gikk som det gikk.

- Tenker du aldri «pokker, det kunne vært meg»?

- Herregud, nei! Robert gjør en flott innsats i den rollen, så han eier den. Han er Edward, sier Jackson.

Jackson har uansett nok av egne fans, og forteller at han ofte blir gjenkjent.

- Det mest pinlige er når folk begynner å hyle, for da lurer man på hva man har gjort for noe galt. Men som oftest vil de bare ta et bilde eller få en autograf og det er veldig smigrende. Det er hyggelig at folk setter pris på det jeg gjør, sier han.

Jackson forteller også at de merkeligste henvendelsene han får, ikke kommer fra fans, men fra journalister.

- Det hender at reportere spør om jeg kan bite dem, og det er veldig pinlig. Jeg er fra Sørstatene, og det hadde vært dårlig oppførsel, sier han.

Som VG tidligere har skrevet så tilbragte Rathbone deler av oppveksten sin i Norge. Han bodde i Stavanger da han gikk i 1.-4. klasse.

Rathbone fikk en norsk fostersøster da han bodde her, og skal være sammen med henne i kveld. Hun skal også vise ham rundt i morgen.

- Hun er en fantastisk jente, og vi feirer alltid jul sammen, sier han.

Rathbone synes det er stas å være tilbake og gleder seg til kveldens premiere.

- Jeg har ikke vært her på 17 år, så dette er på en måte en skikkelig bra «Velkommen hjem-fest», smiler han.

LES OGSÅ: Dette gjør «Twilight»-stjernene i dag

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder