NY STOR JOBB: Etter suksessen med «Bølgen» filmgigatene MGM og Warner Bros kommet med nytt tilbud. Foto: Terje Bendiksby , NTB scanpix

Norske Roar skal regissere ny versjon av «Tomb Raider»: «Bølgen»-regissør går til Hollywood

Roar Uthaug – regissøren av «Bølgen», høstens store norske filmsuksess blir regissør for en ny Hollywood-film. Han skal en regissere en såkalt reboot  av «Tomb Raider», historien om Lara Croft.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Jeg gleder meg veldig, sier Uthaug til VG.

Det er Hollywood Reporter som melder dette tirsdag kveld. Det er ingen ringere enn de to filmgigantene MGM og Warner Bros som samarbeider om dette prosjektet. «Tomb Raider» er basert på dataspillserien med samme navn, som i sin tid hadde stor suksess verden over.

– Dette blir moro. Jeg har vært en stor fan av Lara Croft siden hun dukket opp på Playstation hjemme i kollektivet i Rælingen i 1996, sier Roar Uthaug.

Hollywood Reporter skriver at Uthaug i «all stillhet» har regissert en rekke forskjellige filmer i hjemlandet.

Foruten «Bølgen» har 42 åringen fra Lørenskog også filmer som «Fritt vilt», «Julenatt i Blåfjell» og «Flukt» på regissør-samvittigheten.

VGs anmelder tar Bølgen for «Bølgen»

Hollywood Reporter skriver at etter fem års forberedelser, har produsenten endelig bestemt seg for hvem som skal regissere Lara Croft på nye eventyr. Og det blir altså en nordmann. Ingen detaljer om selve handlingen i filmen er kjent så langt.

– Men det handler om Lara Crofts første eventyr, sier Uthaug til VG.

Han kan heller ikke si så mye mer om filmen enda. Han vet ikke når de går i gang med produksjonen, ei heller det klart hvem som skal ha de forskjellige rollene.

– I forhold til «Bølgen» blir dette stort. Vi jobber videre med manus og prosjektutvikling, fortsetter den norske suksessregissøren.

For de filminteresserte er det kanskje Angelina Jolie i rollen som Lara Croft i to Hollywood-filmer tidlig på 2000-tallet som huskes best.

– Jeg har sett begge disse filmene på nytt igjen nå, sier Uthaug.

LARA CROFT: Angelina Jolie spilte Lara Croft forrige gang dataspill-heltinnen ble filmatisert. Foto; UPI ,

Publikum elsket å se Angelina Jolie i rollen som den kraftfulle og vakre dataspillheltinnen. Angelina selv derimot, var ikke så begeistret for rollen.

– Jeg hatet Lara Croft. Hun var bare en pen jente i en liten shorts – det var det, uttalte Jolie.

VGs anmelder var heller ikke særlig begeistret for den første filmen og mente at filmen som et digert PR-maskineri vil ha det til er en helt enestående opplevelse slett ikke var det.

– Den er til og med en ganske dårlig film, med en oppkonstruert, ganske forvirrende fortalt og temmelig klisjépreget handling. Men Angelina Jolie er kul nok som heltinnen, konkluderte vår anmelder og endte opp med terningkast tre.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder